9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCostumul, obligatoriu in garderoba masculina

Costumul, obligatoriu in garderoba masculina

Imbracamintea este un element foarte important când vrem sa facem o impresie buna. Când ne prezentam undeva, primul lucru la care se uita lumea este aspectul nostru exterior. Desi adevaratele valori ale unei persoane nu sunt hainele, aceasta trebuie sa faca o prima impresie buna. A avea un aspect placut nu inseamna doar a fi educat, dar si a te imbraca frumos.


Imbracati sau nu la moda, trebuie sa nu pierdem din eleganta naturala, adecvata personalitatii noastre. In afara aspectului fizic, cu care ne nastem, ne-am putea imbunatati aparenta cu niste haine adecvate. Totusi, pastrându-ne stilul. Moda si eleganta nu inseamna acelasi lucru. Nu toate magazinele moderne sunt elegante. Nu incape indoiala ca posibilitatile economice ne usureaza munca de a gasi haine adecvate pentru fiecare ocazie. Dar nu trebuie sa uitam nici de combinatiile pe care pe putem face. A sti sa combini piesele de vestimentatie nu este o chestiune de bani, ci de gust. Cu niste haine de baza putem crea multiple combinatii pe care le putem purta cu diferite ocazii.


Hainele nu mai reprezinta o protectie fata de pudoare si de elementele climatice (frig, cald, ploaie, zapada), ci au devenit o forma de distingere sociala, o „marca“ a situatiei noastre socio-economice. Dar nu trebuie sa uitam zicala „Aparentele insala“. Orice aspect placut trebuie sa fie insotit de bune maniere. Nu conteaza „calitatea“ hainei daca nu este insotita de calitatea umana. Când ne imbracam trebuie sa ne pastram stilul propriu si naturaletea. Trebuie sa ne asumam sarcina de a sti sa armonizam hainele moderne cu personalitatea noastra sau sa combinam haine mai vechi cu unele noi. Si sa nu uitam ca moda trece, iar stilul propriu si eleganta ramân.


Ţinuta de ocazie


Sifonierul de baza al unui barbat trebuie sa includa câteva haine care il ajuta sa faca fata majoritatii situatiilor, atât in mediul familial, cât si in cel social. Putem cita ca exceptie costumele de gala care, folosite mai rar – si asta in cazul in care nu aveti o viata sociala foarte activa, – ar putea fi mai degraba inchiriate decât cumparate.


Costumul barbatesc este rege prin excelenta. Sacoul trebuie sa vina bine la umeri si sa fie lung pâna la o palma deasupra genunchilor. Adica sa acopere buzunarele si turul pantalonului. Mânecile, drepte, trebuie sa ajunga pâna la incheietura mâinii si sa lase sa se vada manseta camasii. Pantalonul trebuie sa nu depaseasca talpa pantofului. Nici sa fie prea scurt ca sa se vada soseta, nici sa nu atârne pe jos (trei degete mai sus de sol). Sacourile petrecute sunt clasice si se demodeaza mai putin decât cele drepte. De asemenea, ele sunt mai formale. Sacoul petrecut se poarta, in general, inchis la toti nasturii, sau cel putin la doi. Sacoul drept se poarta inchis doar la nasturele superior sau la primii doi, in functie de numarul lor, si in nici un caz la nasturii inferiori. Daca sacoul este putin cam strâmt, este mai bine sa nu il inchideti deloc. Reverul variaza de obicei in functie de moda, desi ele au toate un stil similar. Cele mai bune tesaturi pentru costumele de barbat sunt lâna, flanela, inul, bumbacul sau alpacaua.


In ceea ce priveste camasile, tesaturile cele mai folosite sunt bumbacul si matasea. Sosetele trebuie asortate cu pantofii si pantalonii si vor fi, in functie de restul hainelor, inchise la culoare. Cureaua se potriveste cu pantofii. Evitati sa combinati carouri cu dungi si nu amestecati trei culori. Acelasi lucru se intâmpla si cu cravatele; evitati sa combinati cravate imprimate cu camasi colorate sau dungi la cravata si la camasa. Accesoriile purtate la un costum pot fi butonii sau acul de cravata.


Nu uitati, orice purtati, pastrati-va bunul gust, fara a pierde din stilul personal. Si daca vreti sa fiti la moda, inchiriati haine care se potrivesc stilului vostru de a va imbraca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS