19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBarbatii - cele mai bune doici

Barbatii – cele mai bune doici

Doicile preferate de mamele moderne poarta pantaloni si sunt de sex masculin. Asadar, adio doicilor in fusta, azi, zece la suta dintre dadace sunt barbati. Acestea sunt datele date publicitatii de Asociatia Femei – Calitatea vietii, care a efectuat un sondaj pe un esantion de o mie de familii.


Cauza acestei ciudate schimbari de mentalitate s-ar explica mai ales prin criza economica, care i-a silit pe barbati sa se indrepte catre astfel de activitati. Oferta de babysitter-i este destul de mare, cu toate ca foarte multi dintre ei provin din vasta categorie de studenti sub 24 de ani. Doar in 15 la suta din cazuri, doicile sunt angajate cu norma intreaga si fac parte din structuri organizatorice. Mult mai des, mai precis in 26 la suta dintre cazuri, dam peste studenti care se transforma in dadace, doar pentru a câstiga un ban in plus pentru a-si plati studiile.


In topul doicilor, urmeaza rudele sau vecinii, in proportie de 17 la suta, femeile casnice, 14 la suta, doici straine, noua la suta, alte clase sociale, sase la suta, si somerii, in proportie de trei la suta. In 25 la suta din cazuri, familiile care apeleaza la ajutorul unei dadace de sex masculin spun ca au luat aceasta decizie pentru ca acestia stiu cum sa aiba grija de copii, mai ales in afara casei, facându-i sa se simta protejati. 22 la suta dintre respondenti spun ca aleg barbatii pentru ca acestia sunt mai „jucausi“ si mai simpatici decât o doica de sex feminin, in timp ce 16 la suta fac aceasta alegere pentru ca barbatii nu bârfesc atât de mult. In 11 la suta din cazuri, respondentii au spus ca barbatii sunt mai de incredere, iar trei la suta dintre familiile intervievate si-au motivat decizia prin faptul ca reprezentantii sexului tare comunica mai bine cu copiii si ca pot sa controleze exuberanta micutilor, mai ales daca este vorba de baietei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS