17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCel mai tare in „pix“ dintre poeti

Cel mai tare in „pix“ dintre poeti

Performantele erotice ale lui Ion Barbu au fost la fel de invidiate precum cele din poezie sau din matematica. Si-a inceput viata sexuala in ultimii ani de liceu. De regretat a regretat, insa foarte târziu: „Fara slujnice, fara curve, fara boli lumesti, as fi putut deveni matematicianul care nu voi mai fi niciodata“, scria Ion Barbu, referindu-se la viata sa sexuala. In realitate, acesta regreta timpul pierdut. Era licean, era minor, insa memoria si capacitatile intelectuale de exceptie i-au permis sa-si faca de cap. Viata agitata, nopti pierdute la poker, betii si aventuri cu femei usoare. La 23 de ani, „danacul“ era unul dintre clientii fideli ai bordelurilor din cartierul rosu al Bucurestiului, Crucea de Piatra. Tânarul poet facea pasiune, in special, pentru „femeile coapte“, cum ii placea sa zica. Astfel, pe Maria Zanic – femeie cu trei copii – desi era mult mai in vârsta decât el, chiar a cerut-o de nevasta. Ion Barbu a fost un fel de Casanova, din lumea scriitorilor. La fel de exact ca matematica, si-a intocmit o lista a iubitelor lui. Palmaresul este de-a dreptul impresionant: 2.064 de femei doar pâna la vârsta de 28 de ani. Cu urmatoarea femeie s-a casatorit. Era Gerda Hossenfelder, fiica unui medic din Cottbus, de care s-a indragostit lulea. Pe lista lui era si numele Hortensiei Papadat-Bengescu. Aceasta, in anii tineretii, i-a replicat poetului pentru declaratiile de dragoste primite: „Barbule, ne-ar trebui o insula singuratica pentru a ne iubi“. Contrareplica poetului: „Ma vezi pe mine pe o insula indepartata cu o singura femeie?“.


La 26 de ani s-a iubit cu o actrita negresa, venita in Capitala, la invitatia lui Constantin Tanase, dupa care a „taiat-o“ la Göttingen, in Germania. Acolo, s-a inchis in camera unui hotel cu fiica unui magistrat. Partide lungi de sex, zile si nopti, dezmat total. Mai târziu, poetul se confesa amicilor: „Am trait ca un porc si un promiscuu, desi cantitatea nu ma poate consola de calitate“. Intr-o scrisoare expediata lui Tudor Vianu din Germania, Ion Barbu ii povestea cum o curva i-a sterpelit 3.000 de marci: „Pe strazile cu afluenta echivoca in care ma angajasem, o urâtenie de curva si batrâna si murdara isi incâlceste privirile in ale mele. Din cabotinaj sexual, din blestemata mea nevoie de contrast si tocmai fiindca eram epuizat, multumit si fara nici o apetenta, iau curva cu mine. Curva trebuia sa stea pâna dimineata. Pe la doua se razgândeste; se scoala din pat, se imbraca incet si dispare. Imi furase 3.000 de marci“.


Poetul nu avea prejudecati. El povestea detaliat toate relatiile sale chiar in cadrul sedintelor cercului literar „Sburatorul“, impartasindu-le amicilor experienta sa fabuloasa. Mai târziu, le-a spus acestora – nu se stie daca in gluma – ca a omis sa treaca pe lista alte 5.000 de femei care i-au cazut la pat. Cu aceasta afirmatie, toti au crezut ca epateaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII