19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandal pe un proiect de un milion de euro

Scandal pe un proiect de un milion de euro

Proiectul câstigat de comuna Scaesti pentru alimentarea cu apa a nascut adevarate dispute intre primarul pesedist al localitatii, Calota Barbu, si consilierii locali ai Aliantei.


Ambele parti au apelat la sefii de la judet pentru a rezolva problema iscata, insa pâna acum nu s-a ajuns la nici un compromis. Proiectul in valoare de un milion de euro, finantat prin programul SAPARD, a mai fost depus in urma cu ceva timp, când Scaesti s-a aflat printre localitatile doljene incluse pe lista comunelor afectate de calamitatile din 2005. Proiectul a fost declarat atunci neeligibil din cauza lipsei de finantare. Intre timp, proiectul de alimentare cu apa a primit banii necesari insa pentru depunerea actelor a fost nevoie de reactualizarea documentelor tehnice printr-o hotarâre a consiliului local din comuna. Numai ca intâlnirea membrilor consiliului nu a fost atât de fructuoasa pe cât spera primarul Calota Barbu. Consilierii Aliantei au refuzat de patru ori sa aprobe reactualizarea documentatiei tehnice care a stat la baza cererii de finantare. Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, s-a declarat indignat de reactia consilierilor Aliantei din comuna Scaesti, care au refuzat in repetate rânduri sa aprobe in sedintele consiliului reactualizarea documentelor tehnice pentru proiectul câstigat prin programul SAPARD. „Comuna este pe cale sa piarda un milion de euro pentru ca cinci consilieri, patru de la PD si unul de la PNL, refuza in mod sistematic sa aprobe reactualizarea proiectului tehnic si a studiului de fezabilitate. Daca nu se vor pune de acord, pâna la urma comuna va pierde proiectul. Termenul in care trebuie depuse toate documentele expira la 15 martie si, daca nici acum nu a fost dat girul consiliului local, comuna va pierde banii“, a mentionat presedintele CJ Dolj.


Vot dupa prezentarea proiectului


In timp ce presedintele CJ Dolj este vehement in legatura cu reactia consilierilor Aliantei, consilierul judetean PD, Gelu Visan, a declarat ca membrii democrati ai Consiliului Local Scaesti au refuzat sa voteze pentru reactualizarea proiectelor in conditiile in care nu stiau ce contine proiectul intocmit de primar. „I-am rugat sa voteze pentru reactualizarea documentelor tehnice, insa ei mi-au spus ca nu aveau cum sa voteze un proiect care le-a fost prezentat abia acum cinci zile, in cadrul sedintei de consiliu local. Prezentarea proiectului a fost facuta de abia dupa ce consilierii au refuzat in mod explicit sa voteze proiectul“, a precizat Gelu Visan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS