17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgresorii ziaristilor, identificati

Agresorii ziaristilor, identificati

Batausii care i-au agresat pe cei doi ziaristi din presa centrala au fost prinsi si urmeaza sa fie deferiti justitiei, politistii fiind de parere ca ei au fost instigati de un om de afaceri din zona. Dupa trei ani de la agresarea ziaristilor Carmen Cosman si Marius Mitrache, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Hunedoara au reusit sa finalizeze cercetarile in dosar. Seful IPJ Hunedoara, comisarul-sef Alexandru Rosioru Draghici, declara ca motivul agresiunii l-au constituit articolele cu caracter critic publicate la vremea respectiva, dosarul fiind acum in lucru la Judecatoria Petrosani.


In 2003, Carmen Cosman, redactor al cotidianului România Libera, si Marius Mitrache, redactor al cotidianului Evenimentul Zilei, ambii corespondenti din Valea Jiului, au fost victimele unor batausi profesionisti, in plina strada, la doar câteva zeci de metri de sediul Politiei municipiului Petrosani. Incidentul a avut loc dimineata, când cei doi ziaristi urma sa plece intr-o documentare pe teren. Agresorii i-au asteptat si i-au atacat prin surprindere, lovindu-i pe la spate. Ziarista de la România Libera a fost prima atacata, fiind lovita cu pumnii si cu picioarele. Redactorul de la Evenimentul Zilei, in momentul in care a sarit in apararea colegei sale, a fost lovit si el de batausi.


Potrivit anchetatorilor, cei doi agresori sunt din Petrila si au fost instigati de un om de afaceri din zona. „In urma cercetarilor efectuate, politistii au reusit identificarea lui F.V., din Petrila, care in dimineata zilei de 25.07.2003, in jurul orei 9.30, impreuna cu alta persoana au agresat-o pe jurnalista. De asemenea, politistii au stabilit ca agresorii au fost instigati de I.C., din Petrila. F.V. este cercetat pentru infractiunea de lovire si alte violente, iar I.C. pentru instigare la infractiunea de lovire si alte violente, din probatoriul administrat stabilindu-se ca acesta a avut mai multe incercari anterioare de intimidare, motivul constituindu-l articolele cu caracter critic publicate de jurnalista despre afacerile derulate impreuna cu alti asociati“, a declarat comisarul-sef Alexandru Rosioru Draghici.


Având in vedere competenta in materie de solutionare a unor astfel de cauze, comisarul-sef al IPJ sustine ca dosarul agresiunii jurnalistilor a fost inaintat Judecatoriei Petrosani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS