9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Izlaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Aduceti documente pentru perioadele muncite


Iulian Trusca, din comuna doljeana Cernatesti, a trimis o sesizare la Gazeta de Sud, in care ne roaga sa ne interesam pentru dumnealui la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj in legatura cu modul in care i-a fost evaluata pensia, deoarece se considera nedreptatit.


GdS: „Dosarul domnului Iulian Trusca a fost recalculat conform OUG nr. 4/2005, iar punctajul rezultat in urma recalcularii este mai mic decât punctajul cu care se afla in plata la data recalcularii. Din acest motiv, pensia i-a ramas la aceeasi valoare. In luna ianuarie 2006, urmare a aplicarii Legii Bugetului Asigurarilor Sociale, valoarea punctului de pensie s-a majorat cu aproximativ 9,3% devenind 323,1 RON. Noua valoare s-a aplicat asupra punctajului rezultat din recalculare. In vederea completarii dosarului dumneavoastra, puteti prezenta documente din care sa rezulte salariul de incadrare pe perioada 8 martie 1963-10 martie 1963 si perioada 13 iunie 1967-1 februarie 1975, deoarece pe aceasta perioada a fost folosit la recalculare salariul minim pe economie“, a precizat Ileana Ciutan, director executiv al CJP Dolj. (A.C.D.)


Este suficient sa depuneti o declaratie pe propria raspundere


„Ma numesc Marian si sunt din Craiova. Fiind abonat la acest ziar de când s-a infiintat as dori sa va rog sa imi oferiti si mie un raspuns la rubrica «Raspundem cititorilor» la problema care ma intereseaza. Pe 10 mai 2004 a venit pe lume fiul meu Florin Alexandru. Sotia neavând serviciu, am intrat eu in concediul pentru cresterea copilului. Pâna in decembrie 2005 am luat banii de la firma unde am lucrat. Ce acte trebuie sa depun si unde pentru a intra in posesia banilor?“.


GdS: Incepând cu 1 ianuarie 2006, plata indemnizatiilor pentru concediul de crestere a copilului pâna la doi ani a trecut din subordinea Casei Judetene de Pensii Dolj in cea a Primariei Craiova, mai precis a Directiei de Asistenta Sociala, din cartierul Lapus. Dumneavoastra nu trebuie sa depuneti la Serviciul de Asistenta Sociala decât o declaratie pe propria raspundere in care sa specificati ca nu realizati venituri. De transferul dosarului dumneavoastra se va ocupa firma la care ati fost angajat, care avea obligatia sa-l trimita pentru a fi pus in plata la Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Dolj. (A.C.D.)


Majorarea de 9,3% nu se acorda tuturor pensionarilor


Iancu Poenaru, din Craiova, a fost pensionat in august 1990, cu o vechime in munca de 35 de ani. Barbatul nu stie de ce nu a beneficiat de majorarea de 9,3% pe care auzise ca o vor primi toti pensionarii incepând cu 1 ianuarie 2006.


GdS: Domnule Iancu Poenaru, in situatia dumneavoastra sunt mii de pensionari craioveni. Dosarul dumneavoastra de pensie a fost recalculat conform OUG nr. 4/2005, iar punctajul rezultat in urma recalcularii este mai mic decât punctajul cu care se afla in plata la data evaluarii. „In luna ianuarie 2006, urmare a aplicarii Legii Bugetului Asigurarilor Sociale, valoarea punctului de pensie s-a majorat cu aproximativ 9,3%, devenind 323,1 RON. Noua valoare, insa, s-a aplicat asupra punctajului rezultat din recalculare. In vederea completarii dosarului dumneavoastra puteti prezenta documente din care sa rezulte salariul de incadrare pe perioada 1 iulie 1953-15 noiembrie 1954 si 1 august 1957-31 ianuarie 1964, deoarece pentru aceasta perioada am luat in vedere la recalculare salariul minim pe economie“, a mentionat Ileana Ciutan, director executiv al CJP Dolj. (A.C.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS