9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlatina a intrat in Cartea Recordurilor

Slatina a intrat in Cartea Recordurilor

Chiar daca putini sunt cei care au crezut cu adevarat ca in Slatina, de Ziua Unirii, vor iesi in strada 12.000 de oameni pentru o Euro Hora care sa bata recordul inregistrat anul trecut la Sofia, când peste 11.900 de persoane s-au strâns intr-o alta hora, omologata de observatorii Guiness Book, acest lucru s-a intâmplat. Organizatorii evenimentului de la Slatina au impartit 13.800 de ecusoane, fara sa fi acoperit „cererea“. Au venit oameni din intreg judetul, de la elevi pâna la functionari din primarii, insotiti de primari. Au fost slatineni de rând, alaturi de sefi de institutii, muncitori, alaturi de profesori, bunici cu nepotii de mâna… S-a repetat, cu emotii mari din partea organizatorilor, mai mult de o ora, a fost o desfasurare de forte impresionanta, a fost emotie, au fost cârcoteli, urmeaza omologarea.


Mii de participanti in hora, mii pe margine


Repetitiile pentru eveniment au inceput inainte de ora 15.00, pe un ger naprasnic. Participantii au primit ecusoane, spatiul in care s-a organizat hora (in fapt sapte hore, pe sapte rânduri) a fost delimitat de fortele de ordine, cei care au ales sa participe la depasirea unui record mondial au fost invitati sa paseasca pe carosabil, si pe un sens si pe celalalt al bulevardului A.I. Cuza. Cele mai mari emotii le-au trait organizatorii atunci când au ramas doua segmente neacoperite, in zona cinematografului „Alutus“ si in fata Consiliului Judetean Olt. Aproape disperat, primarul a apelat la spiritul de solidaritate al celor de pe margine: „Vedeti ca acolo exista un gol si nu veniti sa-i ajutati?! Sa stiti ca si pe trotuar e la fel de frig, nu va ajuta cu nimic faptul ca stati acolo!“, le-a spus celor care s-au hotarât târziu sa intre in hora, dar si celor care au ramas spectatori pâna la final, in numar foarte mare.


„De ce-a mai luat ecusonul, daca sprijina zidul magazinului?!“


Cei mici au fost prinsi in joc din primul moment. I-a deranjat frigul la inceput, s-au mai incalzit in timpul horei, au inceput sa cânte la indemnul „antrenorilor“ si au sfârsit prin a se bucura când li s-a multumit ca au infaptuit un nou record. Daca multi s-au prins in hora din amuzament, au fost destui si cei care au pus cu adevarat patima si i-au pus la zid pe slatinenii care ar fi putut compromite demersul lor. „Eu nu inteleg de ce a mai luat ecusonul, daca sprijina zidul magazinului. Atâta solidaritate au?!“, s-a suparat o participanta pe un slatinean care s-a razgândit dupa ce a primit ecusonul din partea organizatorilor, iesind din perimetru.


In multime, dupa ce totul s-a terminat cu participarea, spun organizatorii, a peste 14.000 de oameni, cei veniti din alte localitati ale judetului s-au fotografiat cu participantii din Slatina, adolescentii au pornit spre scena amplasata la intersectia bulevardului A. I. Cuza cu strada Primaverii, pentru concert, primarul Darius Vâlcov s-a dezmeticit cu greu…


„M-am temut ca nu vin din cauza frigului“


La câteva minute dupa reusita, primarul Darius Vâlcov inca era uimit de cele intâmplate. „Mi-a fost frica, m-am temut ca nu vin din cauza frigului, dar, uite ca s-au strâns“, a declarat edilul-sef, mândru de slatinenii si cetatenii judetului care au venit pe un frig cumplit sa se prinda in Euro Hora Unirii.


Membrii comisiei constituite pentru a supraveghea cele intâmplate – Octavian Vintila – Comitetul Olimpic Român, Octavian Popescu – prefectul judetului Olt, un jurnalist de la ziarul Adevarul si un altul de la Jurnalul National – au mers ieri-seara la notar, pentru a declara cele constatate. Concluziile lor, insotite de probe video, vor merge la Guiness Book, de unde se asteapta omologarea.


20 de premii pentru participanti


Dupa eveniment s-a facut si tragerea la sorti pentru cele 20 de premii puse in joc. Seriile câstigatoare, inscrise pe ecusoane, sunt: 80, 28, 1493, 7937, 12890, 3947, 13338, 7239, 5954, 11175, fiecare aducând posesorilor câte un televizor, si – 11234, 6432, 10983, 897, 54, 10359, 6, 6731, 8927, 13672 – posesorii ecusoanelor cu aceste serii primind câte 500 RON (cinci milioane de lei vechi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS