10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Strada Râului, semaforizata


Primaria Craiova a decis sa amplaseze semafoare la intersectia de pe strada Râului cu bulevardul Stirbei Voda, pâna la sfârsitul lui 2006. Numarul mare de accidente produse in aceasta zona a determinat autoritatile locale sa ia masuri. „Vom elimina problemele craiovenilor si astfel nu vor mai fi nici accidente. Am prevazut in buget achizitionarea de semafoare in valoare de 400 de milioane de lei“, a spus viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Desi ideea se dorise implementata inca de anul trecut, nu au existat fonduri suplimentare pentru aceasta investitie. (R.M.)


200 de cupluri din Târgu Jiu sarbatoresc nunta de aur


Aproximativ 200 de cupluri din municipiul Târgu Jiu, care au implinit sau vor implini in acest an 50 de ani de casatorie, vor fi premiate de Primaria Târgu Jiu. Longevivele perechi vor fi aniversate pe 24 februarie, cu ocazia sarbatorii Dragobetelui. Cuplurile vor primi diplome de fidelitate si o suma de 200 RON. In plus, primaria va organiza in cinstea celor care isi serbeaza nunta de aur o masa festiva. Aceasta actiune a avut loc si anul trecut, când 114 cupluri au fost sarbatorite. (A.I.)


SMURD se scoleste


Medicii de la Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) Craiova se scolesc periodic pentru a afla cele mai noi metode de resuscitare la adulti si copii. In cadrul unor Protocoale de resuscitare, cadrele medicale afla care sunt modificarile periodice privind metodele de restabilire a persoanelor aflate in stop cardiac respirator. In acest an, noutatea ar fi defibrilatorul bifazic, care are o energie electrica mai mica, dar un efect mai bun asupra pacientului. Din pacate, acest aparat nu se gaseste in dotarea SMURD Craiova, deoarece spitalul craiovean nu are inca un departament de urgenta extins. (M.C.)


Primaria Bailesti, fara sediu


Primaria din Bailesti a ramas fara sediu si trebuie sa cumpere alta cladire in care sa-si desfasoare activitatea. Dupa ce imobilul in care functiona primaria a fost revendicat si câstigat in instanta de fostul proprietar, autoritatile locale sunt nevoite sa faca rost si de sediu nou, si de bani pentru achizitionarea acestuia. „Vom inspecta mai multe cladiri din Bailesti, dar ne intereseaza in primul rând sediul CEC, institutie de la care speram sa obtinem si o finantare pentru ca Primaria din Bailesti sa poata cumpara cladirea respectiva“, a explicat Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj. (C.R.)


Odolbasa cauta finantari la Viena


Victor Odolbasa, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, a plecat pentru doua zile intr-o vizita la Viena. CJ Dolj a fost invitat sa participe, alaturi de alte 11 judete românesti riverane Dunarii, la Conferinta Sefilor de Guverne si Provincii din tarile membre ale Comunitatii de lucru a Regiunilor Statelor Dunarene. „Am primit o infograma de la Ambasada României in Austria prin care ni se cerea sa trimitem un reprezentant. Daca anul trecut nu am putut participa, acum am hotarât sa-l trimitem pe Victor Odolbasa, vicepresedintele CJ Dolj, pentru ca am fost informati ca aici se va discuta si despre anumite finantari pe care le putem primi din fondurile structurale“, a declarat Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj. (C.R.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU