18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMaidanezi eliberati pe strazile din Petrosani

Maidanezi eliberati pe strazile din Petrosani

Câinii maidanezi ce se aflau la adapostul din municipiul Petrosani au fost eliberati pe strazi, dupa ce s-a constatat ca nu existau conditii optime pentru animale in locul in care erau tinute. Directia Sanitar-Veterinara din Petrosani a descins la adapostul animalelor, unde, pentru ca a constatat o serie de nereguli grave, a decis eliberarea imediata a acestora pe strazi, pâna la remedierea deficientelor.


Urlau de foame, frig si frica


Potrivit medicilor veterinari, câinii nu aveau la adapost un microclimat necesar, pentru ca erau tinuti in ger, apa de baut era inghetata in jgheaburile de metal, custile erau insuficiente si nu existau geamuri, iar in adapost nu exista nici un cabinet medical, in care un veterinar sa se ocupe cu tratarea celor bolnavi si castrarea lor.


Mai mult, autoturismul cu care erau adunati câinii de pe strazi nu era dotat corespunzator si nu era autorizat pentru acest tip de activitate. „Este inadmisibil ce se intâmpla aici in Petrosani. Pentru ca nu era indeplinita nici una dintre conditiile elementare pentru un astfel de adapost, a fost decisa inchiderea acestuia pâna la reglementarea tuturor deficientelor constatate. Când am trecut pe aici, câinii urlau de foame si frig. Nici noi nu-i dorim liberi pe strazi. Este groaznic sa dai drumul in teritoriu la atâtia câini, dar alta solutie nu aveam, pentru ca aici erau chinuiti pâna mureau de frig, foame, frica si sete“, a declarat Mircea Serbanoiu, de la Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor Bucuresti.


Masura abuziva


In tot acest timp, cei de la serviciul ce se ocupa de adapost spun ca decizia de inchidere este abuziva, iar autoritatile locale cer socoteala. „Nu suntem de acord cu toate punctele din nota de constatare incheiata de catre DSV Petrosani. Potrivit Legii nr. 227/2004, conditiile de microclimat, suprafata adapostului pe animal, precum si conditiile de igiena erau indeplinite in totalitate. Mai aveam, intr-adevar, de pus la punct unele probleme referitoare la modalitatea de prindere, la transport, precum si la dotarea cabinetului medical, dar acestea nu trebuia sa duca la masura de inchidere a adapostului si la eliberarea câinilor vagabonzi pe strada. Reprezentantii asociatiilor de protectie a animalelor, in loc sa vina in ajutorul nostru, ne pun mai mult bete in roate“, a spus Emil Bâcâin, medic in cadrul Serviciului de Gestionare a câinilor vagabonzi de la SC Gospodarie PrestCom SA Petrosani.


Consiliul Local al municipiului Petrosani aloca anual 60 de milioane de lei pentru acest serviciu, motiv pentru care edilii au cerut o analiza a situatiei. „Am cerut un raport in scris cu privire la modul in care se gestioneaza acesti bani si vrem sa aflam cum s-a ajuns la aceasta situatie, pentru ca sunt foarte multi câini pe strazi“, a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


Pâna ce situatia va putea fi remediata, câinii ramân pe strazi. Oamenii se tem ca aceste animale ar putea fi aduse din alte zone ale tarii, unde exista gripa aviara.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU