Discutii aprinse pe bugetul Baniei

Autori


Bugetul local pentru anul 2006 a fost supus joi unei dezbateri publice. Conducerea primariei a prezentat modul de impartire a banilor publici, dar a fost nevoita sa raspunda si la diverse intrebari ale craiovenilor prezenti la intâlnire.

Aproximativ 350 de cetateni au participat joi, in sala Teatrului Liric, la dezbaterea publica a proiectului de buget local pentru anul 2006. Pentru a sti cum sunt cheltuiti banii publici, craiovenii s-au inghesuit sa ii asculte pe mai-marii orasului, care au expus modul in care a fost repartizat bugetul. La intâlnire au participat primarul Antonie Solomon, cei doi viceprimari, Sorin Iordache si Gheorghe Nedelescu, dar si directorul Directiei Economic, Nicolae Pascu. Edilul-sef i-a atentionat pe craioveni ca anul acesta, desi a inregistrat o crestere, bugetul este sarac, totalizând 247.000 mii RON. La capitolul venituri proprii, suma estimata sa fie incasata atinge cifra de 136.302 mii RON.

Invatamântul inghite cei mai multi bani

Cei mai multi bani din buget sunt cheltuiti pentru invatamânt, 104.748 mii RON. Din acestia, 86.026 mii RON sunt folositi numai pentru plata salariilor personalului din invatamântul preuniversitar, cheltuielile de intretinere a scolilor ajungând la aproximativ 17.000 mii RON. Pentru investitiile primariei, a fost propusa o suma de 2.273 mii RON, din care se vor achizitiona, printre altele, camere video pentru supravegherea intersectiilor din oras, diverse licente software si instalatii de aer conditionat pentru birourile functionarilor publici.

Existenta Serviciului public de evidenta informatizata a persoanei ii costa, in 2006, pe craioveni 1.000 mii RON, in timp ce pentru apararea civila s-au repartizat 300 mii RON. Institutiile de cultura craiovene au reusit sa obtina de la bugetul local 9.488 mii RON.

Craiovenii vor cimitire „pline de viata“

Dupa ce bugetul local a fost prezentat pe scurt, persoanele din sala au avut posibilitatea de a-i lua la intrebari pe alesii locali. Theodor Rosu, pensionar, a fost primul care a tinut sa felicite cu surle si trâmbite actuala conducere a primariei. La finalul discursului, omul a avut totusi de facut mici reprosuri edilului-sef, care nu acorda atentia necesara unor locuri dragi lui… cimitirele.


„Trebuie sa va concentrati mai mult si asupra cimitirelor. Nu sunt deloc ingrijite si e pacat. Pot fi amenajate ca adevarate parcuri, când te duci acolo sa iti fie drag. Vrem in momentul in care intram in cimitire sa ne simtim bine si sa simtim ca emana viata din jur“, a spus Rosu.

Laudele la adresa activitatii Primariei Craiova au incetat insa de la cea de-a doua persoana, Maria Margaritescu, care a tinut cu tot dinadinsul sa ia cuvântul.

„Eu inteleg ca domn’ primar vrea ca centrul sa arate ca in Occident, insa trebuie sa tina seama ca mai exista si alte strazi care nu sunt ingrijite. Pe cele mai multe astfel de strazi nici macar nu sunt pusi stâlpi de iluminat moderni“, a spus Margaritescu.

Craiovenii s-au aratat nemultumiti si de sumele alocate anul acesta la capitolul salubritate, respectiv 50 de miliarde de lei. Ion Vasile a spus:

„Nu inteleg cum va fi mai curata Craiova anul acesta cu 50 de miliarde de lei, când anul trecut a avut 52 de miliarde de lei si nu a aratat prea curata. Propun sa fie alocate inca cel putin zece miliarde de lei, pentru un oras mai curat“. Desi a durat mai bine de trei ore, dezbaterea publica nu a adus nici o schimbare asupra sumelor propuse de edili.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 14 ianuarie 2006

Actualitate

» Dealul de la Crovna a invadat soseaua
» Big Brother, la Colegiul National „Carol I“
» Alunecari de teren in Caras-Severin
» Au sosit medicamentele pentru diabetici
» Premiera la Teatrul National
» Lemne pentru elevii Scolii nr. 6 din Bailesti
» RAT si Bacriz isi impart Craiova
» Demnitarii si functionarii vor avea salarii mai mari si prime
» Petrila incearca eliminarea centralelor termice poluante
» Giugea „face curat“ in prefectura
» Sosesc biletele de tratament balnear pentru pensionari
» Bani pentru un nou cimitir
» Bonurile date de taximetristi vor putea fi decontate
» Fiscul desfiinteaza magazinele duty-free

Local

» Discutii aprinse pe bugetul Baniei
» Scurte stiri
» Don Juan de Predesti
» Tocanita olteneasca de praz cu masline
» Mândra satului
» Un trecut grandios in ruina
» Carantina in trei localitati vâlcene
» Scurte stiri
» Cozile pentru banii copiilor, eliminate

Dolj

» Doljul se bate pe subventii agricole
» Autoritatile se pregatesc de ninsoare
» Imunizarea antigripala merge greu

Gorj

» IJP Gorj a propus trimiterea in judecata a doi fosti angajati ai ADRSV Oltenia
» Cinci dintre traficantii romi de persoane au fost arestati
» Ion Calinoiu, stramutat de lux cu acte in regula

Sport

» „Vor fi mari surprize in lotul pentru Cipru“
» Stiinta la doctor
» Pandurii au trecut testul stetoscopului
» „Va fi greu, dar nu vom retrograda“
» Tenismenii români, urmariti de ghinion
» Andreev si Blake, in ultimul act
» Finala intre Ancic si Nieminen
» Nae Ungureanu vrea fotbalisti craioveni
» Scurte stiri

Magazin

» La cumparaturi in Europa
» Atentie la chilipiruri!
» Google – folosit si la achizitii on line
» Shopping Festival in Dubai
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Centrul Craiovei – fara energie electrica
» Fereşte-te de radar!
» Program cu publicul – Biroul pentru straini al judetului Dolj
» Picatura de cunoastere

Top