9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDragoste ca in prima zi

Dragoste ca in prima zi

Are in subordine peste 200 de angajati. Desi isi petrece zilnic aproximativ 12 ore la serviciu, viata de familie este pentru ea foarte importanta. In 2006, numara cel de-al 20-lea an de casnicie.


Ileana Ciutan este de aproximativ noua luni directoarea Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj. Ascensiunea ei profesionala a fost extrem de rapida. Imediat dupa terminarea liceului, tânara s-a angajat la Statiunea Agricola Simnic. A urmat si absolvit Facultatea de Stiinte Economice, iar in 2004 a absolvit si Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu“, din cadrul Universitatii din Craiova. Dupa trei ani, s-a transferat la Intreprinderea de Prestari Servicii, iar apoi la Directia Muncii. In foarte scurt timp a ajuns sef control asigurari sociale, sef serviciu oficiu pensii, apoi director de specialitate pensii, sef serviciu stabiliri pensii. Din mai 2005, in urma unui concurs, ocupa postul de director executiv al CJP Dolj. Are in subordine 114 angajati, dar in 2005, pentru procesul de recalculare, a avut inca 104 angajati pe perioada determinata pâna la sfârsitul anului.


„Am ales numele copilului dupa cel al bunicii pe care am venerat-o“


In paralel cu ascensiunea profesionala, tânara s-a implinit si familial. Il cunostea pe Gigi, viitorul ei sot, de la 17 ani. Au fost prieteni timp de sapte ani, iar in 1986 s-au hotarât sa isi uneasca destinele si in fata lui Dumnezeu. „L-am cunoscut pe Gigi in clasa a XII-a. Am stat impreuna toata perioada facultatii, am sarbatorit amândoi toate momentele importante: baluri, absolvire…Ne iubeam foarte mult, eram constienti ca nu putem trai unul departe de celalalt. Familiile, prietenii, rudele, toti asteptau nunta noastra. A fost exact cum visam, ceva de basm. Desi lucram, eram pe banii nostri, ne simteam in continuare copii, nu ne maturizasem inca. Parintii nostri ne-au organizat tot: au inchiriat localul, fosta cantina de la Confectii, acolo se faceau pe atunci nuntile, au platit muzica, au cumparat toate cele necesare“, a povestit Ileana Ciutan, director executiv al CJP Dolj.


La doi ani, dupa nunta, a venit pe lume Alexandru, baietelul pe care amândoi si-l doreau. „Ne doream cu orice pret baiat. Ne seamana foarte mult, de la mine a luat caracterul, iar trasaturile fizice de la tatal lui. I-am ales numele dupa cel al bunicii mele, pe care am am venerat-o… Anul acesta Alex a implinit 17 ani, nici nu ne vine sa credem cât de repede au trecut anii“, a continuat Ileana Ciutan.


Anul trecut au petrecut „a doua luna de miere“


Desi Ileana si Gigi Ciutan stau foarte mult la serviciu, isi dedica restul timpului familiei. Anul trecut a fost primul lor concediu pe care si l-au petrecut impreuna. „A fost pentru prima data dupa 20 de ani când am mers doar cu sotul in concediu. A fost extraordinar, ca o a doua luna de miere… Ne-am dus ca pustanii in Vama Veche, acolo am facut plaja. Ne-am simtit ca si când marea era doar a noastra. Apoi, ne-am dus patru zile la Vidra, locul nostru de suflet. Iubesc foarte mult muntele, ma face sa ma simt mai aproape de Dumnezeu“, a adaugat Ileana Ciutan.


Alaturi de sotul ei, Ileana Ciutan considera ca a descoperit si secretul casniciei si fericirii. Alt secret pe care prea putini il cunosc despre Ileana Ciutan este acela ca in timpul liber scrie poezii: „Conteaza foarte mult ca iubirea sa fie solida, sa il iubesti cu adevarat pe cel pe care ti l-ai ales pentru o viata. Apoi, increderea si prietenia sunt cele care tin un cuplu. Stiu ca o sa para ireal, dar eu cu sotul meu nu m-am certat niciodata. Iata câteva versuri scrise de mine si care cred ca ne reprezinta ca si cuplu: Dincolo de mine esti tu/Dincolo de tine sunt eu/Dincolo de noi e pamântul/Soarele, ploaia si vântul/Dar unde este cântul? In mine, in tine, in noi?“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS