20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVicepremier de jumatate de milion de euro pe luna

Vicepremier de jumatate de milion de euro pe luna

Peste jumatate de milion de euro pe luna. Nu este vorba de salariul vreunui demnitar, ci despre rata de crestere a averii vicepremierului Gheorghe Copos. Liderul conservator ramâne astfel cel mai bogat membru al cabinetului Tariceanu.


Averea demnitarului a crescut din luna mai a anului trecut cu aproape 45 de milioane de euro, daca nu sunt luate in calcul si cele 23,8 milioane de euro pe care o firma controlata de omul de afaceri le-a incasat din vânzarea actiunilor detinute la o companie de telefonie mobila. Averea lui Copos se concentreaza in zona participatiilor pe care le are la mai multe firme, valoarea la zi a actiunilor fiind evaluata la 243,3 milioane de euro, potrivit declaratiei de avere semnate pe 30 decembrie 2005.


El mai are de incasat 4,9 milioane de lei reprezentând dividende de la Ana Group si sumele aferente unor imprumuturi de aproape opt milioane de lei acordate unor persoane fizice.


Raportat la declaratia din luna mai, actiunile controlate de ministru sunt cu aproape 44 de milioane de euro mai valoroase. Câstigurile realizate in ultimul an fiscal trec de 2,7 milioane de lei, fiind reprezentate de dobânzi la imprumuturi, dividende, venituri din rascumpararea de actiuni si remuneratia de 43.196 de lei pentru functia de ministru. Celelalte rubrici din declaratie nu aduc modificari semnificative. Copos este posesorul unui teren extravilan cu o suprafata de 5,8 hectare si a trei terenuri in Bucuresti cu o suprafata cumulata de 972 de metri patrati, proprietati declarate si in luna mai din 2005. In schimb, in declaratia actuala nu mai figureaza valoarea de impozitare a terenurilor. Ministrul mai detine, impreuna cu sotia, doua apartamente si o casa de vacanta cu o suprafata construita de 888 de metri patrati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS