9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPompierii au ratat incendiul din cauza ghetii

Pompierii au ratat incendiul din cauza ghetii

O casa din Mehedinti a ars pâna in temelii ieri-dimineata, pompierii nereusind sa ajunga la timp la locul incendiului, autospecialele cu apa si spuma fiind blocate in trafic din cauza ghetii de pe carosabil.


Localnicii au chemat pompierii la ora 5.30, dar echipa de interventie a ajuns la casa incendiata dupa aproape doua ore de la solicitare.


La cinci kilometri de satul unde flacarile amenintau sa cuprinda si alte gospodarii, autospecialele nu au putut sa urce o panta pe care drumarii nu aruncasera material antiderapant. „Masinile au plecat imediat la locul solicitarii, dar s-a circulat in conditii de iarna. Pe Dealul Jidostita am fost nevoiti sa aruncam noi nisip pe drum pentru a reusi sa urcam cu autospecialele si sa mergem la incendiu“, a declarat capitanul Stefan Suiu de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mehedinti.


Satenii din Jidostita au sarit in ajutorul familiei Cimpoieru, a carei locuinta luase foc, incercând sa stinga flacarile care cuprinsesera tot acoperisul si câteva incaperi. „O sa ardem ca sobolanii daca drumarii nu vor avea grija sa se circule normal“, a spus un vecin al familiei Cimpoieru.


Proprietarii casei, vazând ca pompierii nu mai ajung si ca nu pot izola focul care incepuse sa se extinda spre alte camere, au luat hotarârea sa demoleze incaperile care ardeau, sperând ca asa vor diminua pagubele.


Intr-un târziu, au ajuns si pompierii care au inceput actiunea de stingere a incendiului, dar, din cauza presiunii si a frigului, furtunul care alimenta aspersorul s-a spart. „Eu am chemat pompierii la ora 5.20, iar ei au ajuns la 7.20. Nu asa se face meseria de pompier. Daca nu saream noi, ii gaseam pe oamenii astia morti in casa“, a afirmat Angela Raulescu, femeia care a observat prima focul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS