11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremierul israelian, in stare critica

Premierul israelian, in stare critica

La ora inchiderii editiei, starea premierului israelian Ariel Sharon (foto), de 77 de ani, era in continuare critica, dupa un grav atac cerebral.


Chirurgii au declarat ca au oprit hemoragia cerebrala a premierului, in urma unei operatii care a durat sapte ore, insa starea de sanatate a lui Sharon a continuat sa se deterioreze. „Premierul a fost supus unei tomografii care a aratat ca hemoragia s-a oprit. A fost internat la Sectia de neurologie pentru a fi tinut sub observatie. Toate semnele vitale sunt functionale si stabile. Premierul se afla intr-o stare critica“, a declarat dupa operatie dr. Shlomo Mor-Yosef de la spitalul Hadassah. Medicul nu a precizat cât de extinse sunt leziunile cerebrale suferite de Sharon si nici nu a oferit o estimare privitoare la evolutia starii de sanatate a acestuia.


Situatia se anunta complicata pentru politica israeliana si procesul de pace din Orientul Mijlociu. Sharon a fost o figura dominanta timp de decenii, iar retragerea din Fâsia Gaza, al carei artizan a fost, a revigorat sperantele intr-un succes al procesului de pace. In schimb, gruparile armate din regiune au primit cu satisfactie vestea despre starea critica de sanatate a lui Sharon. „Situatia din regiune va fi mai buna fara el. Sharon a fost cel care a ordonat masacre si care a condus terorismul impotriva poporului nostru, timp de zeci de ani“, sustine miscarea Hamas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS