14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOrasul Motru - revendicat in intregime

Orasul Motru – revendicat in intregime

Daca ar fi pusi in posesie, asa cum au solicitat prin cele 816 cereri inregistrate, cei care revendica terenuri in Motru ar deveni proprietarii orasului. Pentru bulevardul Trandafirilor, considerat centrul localitatii, s-a inregistrat o cerere de revendicare a terenului de catre o persoana din Ploiesti. Terenurile pe care sunt amplasate blocurile de locuinte sunt si ele revendicate.


Primarul localitatii, ing. Dorin Hanu, spune ca „aplicarea acestei legi in totalitatea ei este imposibila, având in vedere ca unele articole din cuprins atenteaza la domeniul public, iar altele sunt depasite de insasi dezvoltarea societatii românesti si a comunitatilor locale infiintate in ultimii 60 de ani“. Oricum, situatia creata de o lege, nu indeajuns de gândita, nu este singulara in România.


Orasul Motru, aparut in urma cu 40 de ani pe un teren mlastinos, loc ales intentionat de oficialitatile de atunci pentru a nu afecta satele din imprejurimi, poate sa devina prin aplicarea Legii propietatii un amalgam urbanistic. In locul zonelor verzi dintre blocuri ar aparea culturi de porumb, grâu etc. In locul spatiilor de joaca pentru copii s-ar construi grajduri sau garaje pentru masini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS