20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalControl la Spitalul de Urgenta Craiova

Control la Spitalul de Urgenta Craiova

O comisie mixta formata din reprezentanti ai directiilor de sanatate publica si ai caselor de asigurari de sanatate din Sibiu si Harghita a efectuat saptamâna aceasta mai multe verificari la Spitalul de Urgenta Craiova. Controlul s-a desfasurat pe parcursul a cinci zile si a urmarit activitatea unitatii sanitare, sub toate aspectele: financiare, medicale, economice, arierate, cheltuieli curente. Concluziile vor face obiectul unui raport care zilele urmatoare va fi inaintat ministrului sanatatii.


Daca rezultatul va fi favorabil, Spitalul de Urgenta Craiova ar putea primi bani pentru achitarea datoriilor (care in prezent se ridica la aproximativ 150 de miliarde de lei, dintre care 85 de miliarde sunt datorii nescadente, la medicamente achizitionate cu plata la 180 de zile).


De rezultatul acestui control depinde si soarta actualei conduceri a spitalului craiovean. In cazul in care se va dovedi ca datoriile acumulate pâna in prezent sunt cauzate de unele deficiente manageriale, atunci conducerea Spitalului de Urgenta ar putea fi demisa. Conducerea spitalului sustine insa ca nu ar fi motive intemeiate pentru astfel de masuri radicale. „Achitarea datoriilor se va face daca spitalul va dovedi ca a efectuat servicii medicale care ar putea fi platite. Din punctul meu de vedere, aceasta nu ar fi o problema. Avem servicii reale realizate, in valoare de peste 40 de miliarde de lei“, a declarat conf. dr. Florin Petrescu, directorul Spitalului de Urgenta Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS