9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii cu dizabilitati - marginalizati

Copiii cu dizabilitati – marginalizati

Ziua mondiala a persoanelor cu dizabilitati, a fost marcata ieri, la Craiova, printr-o masa rotunda. La eveniment au participat reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Dolj, ai Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, profesori, kinetoterapeuti, parinti ai unor copii implicati in proiecte de socializare desfasurate de World Vision.


S-a discutat despre realizarile din ultimul an in domeniul integrarii sociale a copiilor cu dizabilitati si s-a ajuns la concluzia ca mai sunt probleme cu acceptarea lor in colectivitati. S-a facut referire la un moment dat la lipsa de tact a cadrelor didactice din invatamântul normal care, in lipsa unei instruiri adecvate, nu stiu cum sa se poarte cu copiii cu probleme, contribuind astfel fara intentie la marginalizarea acestora. Unul dintre parintii participanti a dat un exemplu in acest sens, povestind cum educatoarea de la gradinita a sfatuit-o sa-si ia copilul, cu sindrom Dawn din clasa, si sa-l duca in alta sala ca sa nu fie vazut de reprezentantii ISJ Dolj care urma sa vina in inspectie.


In concluzie, s-a stabilit ca inainte ca un copil cu dizabilitati sa ajunga intr-o scoala, este necesar ca reprezentantii unitatii de invatamânt sa solicite consiliere din partea World Vision, pentru ca nici copiii si nici cadrele didactice sa nu mai fie puse in situatii jenante de genul celei amintite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS