14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest in frig pentru caldura

Protest in frig pentru caldura

Aproape o suta de familii ramase fara caldura si apa calda din cauza datoriilor la intretinere au iesit in strada sa protesteze pentru a sensibiliza autoritatile.


Peste 80 de familii dintr-un camin de nefamilisti din Craiova au iesit in strada cu copiii in brate, in noaptea de miercuri spre joi, pentru a protesta impotriva masurii de sistare a energiei termice in blocul in care locuiesc. Reactia locatarilor din Caminul nr. 1 al SC CONSTRUCŢII – MONTAJ SA, de pe Strada Putnei din Craiova, a venit dupa ce Regia de Termoficare le-a oprit furnizarea energiei termice si a apei calde. Locuitorii imobilului au insumat datorii de peste 570 de milioane de lei si spun ca nu au posibilitati financiare sa-si achite facturile la intretinere, mai ales ca nu au primit bonurile valorice pâna acum. In ultimele luni, acestia au primit zeci de somatii de la Regia de Termoficare pentru a-si plati datoriile si in curând vor ramâne si fara curent daca nu vor achita contravaloarea energiei electrice consumate in ultima perioada.


„Bag radiatorul si stau cu geaca pe mine“


Nu toti locatarii caminului sunt datori la intretinere. Cei care au platit la zi sunt nevoiti acum sa suporte frigul alaturi de cei cu datorii de aproape 30 de milioane de lei. „Eu sunt operata si am un copil mic pe care trebuie sa-l tin in frig din cauza rau-platnicilor, pentru ca eu sunt la zi cu plata. Bag radiatorul in priza si stau cu geaca pe mine de frig. Eu am invatat de la parinti ca trebuie sa-ti platesti intâi datoriile. Aici, curtea caminului e plina de masini si ei nu dau un ban la intretinere. Nu au platit de luni bune si au ajuns sa aiba câte 20 de milioane datorie“, a mentionat Livia Petrescu, chiriasa.


Se va taia si curentul


Locatarii sustin ca nu au primit bonurile valorice pentru caldura, care ii mai scoteau din impas. „Pâna acum primeam acasa bonurile si ne duceam cu ele la administratie. Anul acesta nu am primit nimic, dar am inteles ca au ajuns direct acolo (la adminstratie – n.r.) si nu stim ce s-a intâmplat cu ele. Caldura sigur nu a fost platita cu ele, pentru ca nu ne-o taiau“, a spus Dumitru Ionica, alt locatar al caminului.


Dumitru Serbanescu, directorul SC CONSTRUCŢII – MONTAJ SA, societate care administreaza imobilul, sustine ca a facut tot ce i-a stat in putinta ca sa-i ajute pe oameni, dar sunt de rea-credinta si acum, când s-au strâns datorii de 570 de milioane de lei, nu-i mai poate ajuta. „Locatarii au strâns câte 20-30 de milioane datorie, chiar daca i-am atentionat in repetate rânduri sa incerce sa-si achite din bani. Cei de la Termo au blindat conducta daca au vazut ca nu le dam nici un ban. Când au mai fost datorii mai mici, am dat de la noi, dar acum nu avem de unde ca e o suma prea mare. Nu am cum sa ma duc la Regia de Termoficare sa-i rog sa dea drumul la caldura, daca nu platesc macar jumatate din datorie. Trebuie sa inceapa sa plateasca pentru a putea face ceva pentru ei. Sa dea banii si pentru energia electrica, pentru ca am fost anuntati ca se va taia si curentul“, a declarat Dumitru Serbanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS