10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au inmultit furturile de cai

S-au inmultit furturile de cai

O craioveanca a ramas fara toti caii din batatura, dupa ce a fost „calcata“ de hoti. Viorica Vancea, de 45 de ani, din Craiova, a sesizat miercuri oamenii legii despre disparitia cailor din curtea casei sale din satul Valea Lungului, comuna Breasta. Politistii din Breasta au anuntat posturile de politie din comunele invecinate, pentru a da de urma animalelor disparute. Initiativa lor a fost incununata de succes, pentru ca, in cursul zilei de joi, agentii din comuna Seaca de Padure au „dibuit“ unul din caii furati. Bidiviul era inhamat la o caruta in care se aflau Adrian Dudea, de 45 de ani, Oprita Bilea, de 40 de ani, din localitatea Negoi, Ana S., de 16 ani, din Bechet, si Sorin Dudea, de 26 de ani, fratele lui Adrian, care a fugit când atelajul a fost oprit de oamenii legii.


Luati la intrebari, acestia au recunoscut ca furasera caii Vioricai Vancea si ca pe celelalte doua animale le-au lasat intr-o padure de lânga Predesti. Politistii au gasit, intr-adevar, o iapa si un mânz in padurea indicata, numai ca puiul de cal era aproape mort. Acesta fusese lovit cu un topor de Adrian Dudea pentru ca se tinea dupa iapa si facea galagie, putând sa-i dea de gol pe hoti. Adrian Dudea a fost prezentat la Judecatoria Craiova care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pe 29 de zile pentru furt calificat. Celelalte doua persoane sunt cercetate in stare de libertate, iar Sorin Dudea este cautat in tot judetul de oamenii legii.


Caii nu se mai fura pe luna plina


Alti doljeni plâng si acum dupa animalele disparute. Lui Gheorghe Novac, din localitatea doljeana Mârsani, i-a disparut calul acum o saptamâna din spatele casei. „Pe la 8.00 dimineata m-am dus sa vad ce face calul pe care il lasasem la pascut, pentru ca din curte nu il mai vedeam, ca se lasase o ceata foarte deasa. Spre uimirea mea, am vazut ca disparuse, iar cureaua cu care fusese legat era taiata. M-am luat dupa urme si am vazut ca acestea duc spre Daneti, dar i-am pierdut urma mai incolo, in iarba deasa“, a povestit Gheorghe. Barbatul a dat fuga la politie si a facut plângere, dar nici acum oamenii legii nu au dat de urma animalului. Gheorghe Novac este dispus sa ofere si recompensa pentru calul disparut in ceata, animalul fiind descris ca frumos, blând, docil si muncitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS