17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBataie pe locurile de munca

Bataie pe locurile de munca

Bursa locurilor de munca pentru persoane peste 45 de ani a adus la sediul AJOFM Dolj peste o suta de someri si a avut ca rezultat angajarea pe loc a cinci persoane aflate in cautarea unui loc de munca si recrutarea in vederea angajarii a altor 46.


Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj a organizat ieri Bursa locurilor de munca pentru persoane in vârsta de peste 45 de ani. Agentia a contactat 64 de agenti economici, insa numai 24 au acceptat sa participe la bursa, oferind 412 locuri de munca (dintre care 35 pentru persoane cu studii superioare), majoritatea in industria usoara. La bursa s-au prezentat 113 someri aflati in cautarea unui loc de munca, 46 au fost recrutati pentru angajare, iar cinci, un tâmplar, un electrician, un strungar si doi lacatusi mecanici, au fost angajati pe loc.


Somerii au venit la bursa dis-de-dimineata


Bursa era programata sa inceapa la ora 9.00, insa cei dornici sa-si gaseasca un loc de munca s-au adunat la sediul agentiei in jurul orei 7.00, astfel ca actiunea a trebuit sa inceapa mai devreme si, desi era programata sa se termine la ora 13.00, a luat sfârsit inainte de ora 11.00. „Bursa, desi nu era programata pentru aceasta perioada, a avut un rezultat multumitor. Este totusi sfârsitul anului, iar majoritatea angajatorilor spun ca acum nu au nevoie de oameni noi. Am mai avut niste bani de oferit agentilor economici care angajeaza persoane de peste 45 de ani si am zis ca trebuie sa incercam.Totodata, recrutarea somerilor se face strict pe cerintele angajatorului, aceasta fiind cauza pentru care au fost angajate doar cinci persoane. Ceilalti 46 vor merge sa dea probe de lucru si abia apoi se va hotari daca vor fi sau nu angajati“, a afirmat Daniela Dobrin, directoarea AJOFM Dolj.


Cei de la tara, interesati de locurile de munca din oras


Barbati si femei, toti in cautarea unui loc de munca, s-au inghesuit la cele 24 de standuri ale firmelor craiovene. „Caut si eu ceva, nu stiu ce o sa gasesc, dar sper. Sunt inginer in constructii industriale, dar nu am avut noroc. Nu aveau decât posturi pentru constructii civile“, a afirmat Dumitru Gheorghe din Craiova.


Dupa ora 11.00, standurile firmelor ofertante erau deja goale. Doua, trei persoane ratacite citeau ingândurate listele cu posturile vacante afisate la fiecare masa, in speranta ca vor mai apuca un loc de munca satisfacator. „Cred ca am ajuns prea târziu, ca vin de la tara, tocmai de la Apele Vii. Ma mai uit si eu pe aici sa vad ce meserii se cauta, poate gasesc si eu ceva, ca nu am cine stie ce scoala. E foarte greu sa gasesti ceva de lucru mai ales când ai 50 de ani. Eu m-as multumi si cu un loc de femeie de serviciu“, a spus Ioana Mitruica.


Pentru a impulsiona agentii economici sa angajeze someri de peste 45 de ani, statul, prin AJOFM Dolj, ofera lunar, in conformitate cu Legea nr. 76/2002, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata, o suma egala cu salariul minim brut pe tara, cu conditia mentinerii raporturilor de munca minimum doi ani. De aceste facilitati vor beneficia si firmele participante la bursa locurilor de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS