14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal10.000 de pachete de tigari confiscate de politisti

10.000 de pachete de tigari confiscate de politisti

Doi tineri din judetul Olt au fost descoperiti de politistii de frontiera din Drobeta Turnu Severin in timp ce tranzitau judetul Mehedinti cu un autoturism in care se aflau 10.000 de pachete de tigari netimbrate. Acestea fusesera achizitionate din magazinele duty-free din Timisoara si urma sa ajunga pe piata de desfacere din Olt.


Marin Iagaru, de 21 de ani, din Olt, si o fata de 19 ani au fost prinsi de politistii de frontiera din Drobeta Turnu Severin in timp ce tranzitau judetul Mehedinti cu un autoturism in care se aflau 10.000 de pachete de tigari netimbrate.


„Este pentru prima data când am cumparat tigari si am fost prins. Nu doream sa le comercializez, erau ale mele si urma sa le fumez eu cu prietena mea“, a declarat Marin Iagaru.


Fata a declarat ca nu are nici o legatura cu tigarile si ca ea decât il insotea pe soferul masini in care au fost descoperite acestea: „Nu stiu nimic despre tigari. Eu doar il insoteam pe prietenul meu“. Tinerii au fost sanctionati contraventional, intreaga cantitate de tigari fiind confiscata.


„Marfa de contrabanda a fost confiscata, iar tinerii au fost sanctionati contraventional. Daca acestia nu vor fi cooperanti in aflarea adevarului cu privire la provenienta tigarilor, sanctiunile vor fi mai drastice“, a declarat comisar-sef Ion Iovanescu.


Cele 10.000 de pachete au fost inghesuite intr-o masina. „Ţigarile erau tixite in portbagaj si pe sub banchetele masinii. Cei doi nu au opus rezistenta si au fost cooperanti in timpul perchezitiei“, a declarat inspectorul principal al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti, Janin Vintila. Tinerilor li s-a dat drumul acasa dupa ancheta, acestia fiind sanctionati de data aceasta doar contraventional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS