19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFinantele - blocate doua ore

Finantele – blocate doua ore

Aproximativ 750 de functionari ai Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj au intrerupt ieri-dimineata lucrul timp de doua ore, in semn de protest fata de politica salariala dusa de guvern.


Intre orele 8.00 si 10.00, salariatii DGFP s-au aflat in greva de avertisment in fata institutiei, activitatea fiind paralizata. Clientii care au avut treaba la finante au fost intorsi din drum si sfatuiti sa revina dupa ce protestul va lua sfârsit. „Se afla in greva si sindicalistii de la oficiile din Calafat, Bailesti, Bechet, Filiasi, Segarcea, Plenita, precum si de la Garda Financiara. Vom tine dupa program ghiseele deschise, ca sa poata toti clientii sa-si rezolve problemele“, a declarat Marin Mateica, liderul sindicalistilor din DGFP Dolj.


La recomandarea liderului, salariatii finantisti au venit imbracati ca pentru doua ore de stat afara. Fiecare si-a mâncat pachetelul adus de acasa si si-a baut cafeaua in fata institutiei, insa, dupa o ora, frigul i-a razbit si o parte dintre ei au intrat in institutie. Totusi, Marin Mateica a sunat adunarea in jurul orei 9.30, când s-a anuntat ca protestul va fi mediatizat de televiziunile nationale. Vasile Marica, liderul Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici SED LEX, la care sunt afiliati sindicalistii din finante, era asteptat aseara la guvern pentru negocieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS