10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn sinistrat s-a spânzurat la Sopot

Un sinistrat s-a spânzurat la Sopot

Un sinistrat din comuna doljeana Sopot s-a spânzurat ieri-dimineata, in jurul orei 9.00, dupa ce a aflat ca nu mai este pe lista persoanelor care vor primi materiale de constructie pentru refacerea caselor afectate de inundatiile din septembrie. Locuinta de paianta a lui Ion Joita, de 31 de ani, a fost grav afectata de inundatii, motiv pentru care primarul comunei l-a trecut pe lista sinistratilor. Reprezentantii Inspectiei in Constructii si ai Prefecturii Dolj care au inventariat locuintele afectate de inundatii l-au scos insa de pe lista pe Joita, pe motiv ca nu ar fi avut casa prea degradata. Tânarul s-a spânzurat ieri cu cablul de la antena televizorului, de o grinda a sopronului aflat lânga casa ruinata.


Amintim ca, dupa inundatiile din septembrie, Primaria Sopot a inaintat la Prefectura Dolj o lista cu 42 de case afectate de inundatii si care trebuia reconstruite. Dupa ce subprefectul Ion Groza a vizitat comuna, din 42 de case afectate de inundatii pe lista au mai ramas doar cinci.


„Pe Joita Ion l-au gasit spânzurat azi-dimineata la ora 9.00. Eu nu stiu de ce s-a spânzurat, dar a ales grinda de la casa demolata de ape. El a fost initial pe lista celor 42 de persoane care trebuia sa beneficieze de reconstructia caselor si, dupa vizita subprefectului Groza, din 42 au ramas doar cinci. Subprefectul nu a spus niciodata care sunt cei cinci, asa ca acum am materialele de constructie in curtea primariei, dar nu stiu cui sa le dau“, a precizat Catalin Traistaru, primarul comunei Sopot. Subprefectul Ion Groza sustine: „Eu am fost la Sopot cu o camera video si este filmat tot. In timpul filmarilor, cineva mi-a spus ca se sinucide daca nu-i fac casa, desi acesta mai avea inca una in curte care nu era demolata. Eu i-am spus: «Dumneata n-o sa-ti faci casa degeaba niciodata». Nu stiu daca este vorba de aceeasi persoana, dar nu puteam sa decid sa-i fac o alta casa, din moment ce mai avea una. Pe mine m-a amenintat cu sinuciderea o femeie care avea si doi copii. Daca nu este persoana aceea, o sa merg mâine (n.r. – astazi) si sunt dispus sa lamuresc situatia sinistratilor de acolo. Primarul ne face mari necazuri, pentru ca eu am trimis tot felul de comunicari catre el“. De la inundatii, Joita locuia la parintii sai, impreuna cu copilul din prima casatorie si nevasta lui. Era un om linistit, nu bea si nu facea nici un fel de probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS