9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii din Cujmir, hoti si camatari

Politistii din Cujmir, hoti si camatari

Doi agenti de la Postul de politie al comunei Cujmir sint acuzati de mai multi sateni ca nu isi fac meseria si incalca legea. Agentii de politie Latea Marian si Varzan Mitica sint, dupa parerea localnicilor, oamenii care taie si spinzura la ei in sat. Satenii sint disperati pentru ca, dupa mai multe sesizari facute catre superiorii politistilor si plingeri depuse pe masa primarului, nu s-a luat nici o masura.


„Latea Marian este un hot de mina intii. Cu putin timp in urma un tir bulgaresc plin cu sticle de vin s-a rasturnat. Am fost chemat de politisti sa asist ca martor si am ramas marcat de ce am vazut. Soferul tirului era grav ranit si a plecat spre spital, iar agentii au inceput sa care vin cu masinile de politie. Au facut mai multe transporturi si au furat cit au putut. A doua zi am aflat ca disparusera din tir aproape doua tone de cabernet imbuteliat la sticla“, a spus Ovidiu Grigorescu.


Politistul nu era la prima abatere si sefii de la Turnu Severin cunosc situatia. „Acestia au mai avut citeva sesizari in urma carora am demarat o ancheta, dar furtul de vin nu a fost demonstrat. Latea Marian a mai calcat strimb si cu alte ocazii, fiind mutat disciplinar intr-un alt sat. In urma acestor noi sesizari, vom incepe o noua ancheta“, a declarat inspectorul sef al IJP Mehedinti, Constantin Radoslav.


Din spusele satenilor, nu am avea de-a face doar cu un hot. „Latea are si dosar penal, cu pedeapsa de citiva ani de inchisoare cu suspendare pentru ca a batut un om din comuna Salcia. Cu toate astea, tot el taie si spinzura la postul de politie si este protejat de haina statului“, a spus Nicolae Zdrafu.


Primarul este nemultumit de activitatea politistilor


Politistii fura chiar si de la cei care le dau un salariu. „Eram in masina cu Mitica Varzan, politist coleg cu Latea, si am vazut o iglita pe bordul masinii de politie. Am pus si eu o intrebare: «Ce faci cu asta, Mitica?» «Hai, ma, ca iti spun ca esti omul meu. De la IJP Mehedinti primim bonuri de benzina si de motorina pe care trebuie sa le consumam in actiuni, iar noi le folosim la masinile noastre sau le vindem, iar cu iglita dam kilometrajele masinilor de politie inainte sa vada sefii si sa creada ca eu si Latea consumam carburantul in actiunii. Acu’ intelegi?»“, a mai spus Zdrafu.


In urma plingerilor depuse la IJP Mehedinti, a demarat o ancheta si in functie de ce se va descoperi o sa se ia masurile ce se impun.


Politistii din Cujmir fac si pe camatarii, sarind in ajutorul oamenilor nevoiasi cu sume de bani, dar cu dobinzi de 15 -20 %. „Latea imprumuta oamenii cu lei sau valuta, cere dobinzi de 15-20% si vine in haina de politist sa ceara banii inapoi“, strigau satenii in fata primariei.


Chiar si primarul comunei, Ţenea Nicolae, este nemultumit de activitatea celor doi oameni ai legii.


„Nu isi fac treaba cum se cuvine. Am auzit si eu ca fura vin, dau bani cu camata si sint pe mina cu hotii. O sa fac un memoriu catre IJP Mehedinti“, a declarat primarul.


Cautati de mai multe ori si telefonic, si la post, cei doi politisti au fost de negasit sa isi spuna opinia cu privire la acuzatiile aduse de satenii din Cujmir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS