5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpertiza contabila in dosarul Mischie - Stefanoiu, finalizata

Expertiza contabila in dosarul Mischie – Stefanoiu, finalizata

• Expertiza are 500 de pagini • Expertii au stabilit un prejudiciu de patru miliarde de lei • Firmele lui Mocanu si Stefanoiu au incasat bani pentru lucrari neefectuate • Persoanele cercetate vor fi reaudiate


Expertiza contabila in dosarul in care sint cercetati fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, si afaceristul Relu Stefanoiu a fost finalizata si depusa luni pe masa de lucru a politistilor. Aceasta contine 500 de pagini cu privire la sumele cheltuite pentru drumurile reparate de firma lui Relu Stefanoiu. Expertii au stabilit ca prejudiciul reprezentind plata unor lucrari, care in realitate nu au fost efectuate, se ridica la patru miliarde de lei. Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a spus ca, dupa ce politia va face propunerile corespunzatoare in acest dosar si va inainta cazul procurorilor, toate cele 19 persoane cercetate vor fi audiate din nou. Pe linga Mischie si Stefanoiu, in acest dosar mai sint cercetati Ion Calinoiu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, mai multi functionari si primari gorjeni, precum si omul de afaceri Clement Mocanu. Impotriva acestora a fost declansata urmarirea penala. La inceputul acestui an, Stefanoiu, Mischie, primarita comunei Berlesti, Maria Dumitrascu, si alti doi functionari din consiliul judetean au fost arestati de politie, fiind eliberati apoi in scurt timp. Nicolae Mischie a stat atunci cinci zile in arest preventiv.


Stefanoiu si Mocanu au prejudiciat bugetul judetului


Dosarul cuprinde doua capitole. Primul vizeaza lucrarile de reparatii a unor drumuri, efectuate de firma SENACO Novaci, apartinind lui Relu Stefanoiu. Conform anchetatorilor, unele lucrari nu au fost realizate, cu toate ca au fost platite. De asemenea, modul de desfasurare a licitatiilor cistigate de firma lui Stefanoiu a fost dubios. Pentru a reduce din prejudiciul creat, Relu Stefanoiu a lucrat, in primavara acestui an, la repararea drumurilor care trebuia modernizate in urma cu doi sau trei ani. Al doilea capitol al dosarului instrumentat de politisti si procurori se refera la lucrarile de modernizare a Casei Ganescu, casa de oaspeti a consiliului judetean, realizate de firma ARC Tirgu Carbunesti, apartinind lui Clement Mocanu. Si in acest caz au fost decontate lucrari care nu au fost efectuate, iar sumele au fost platite in avans.


Prejudiciul se ridica la peste un miliard de lei. De asemenea, omul de afaceri Clement Mocanu este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu. In prezent, firma acestuia se ocupa de construirea de case pentru sinistratii din Timis si Vrancea. „«Mischie-Stefanoiu» si «Ganescu» sint ultimele dosare aflate in lucru la noi. Dupa ce vom primi expertiza de la Craiova, vom propune si solutii corespunzatoare in aceste dosare“, a declarat prim-procurorul Gheorghe Emil Mota.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS