9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDosar penal pentru afaceristul gorjean Bircina

Dosar penal pentru afaceristul gorjean Bircina

Omul de afaceri de etnie roma Dan Bircina este cercetat de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj pentru mai multe afaceri derulate inainte de a se muta in Bucuresti.


Miliardarul Bircina a intrat in atentia procurorilor gorjeni, in urma unor controale efectuate de comisarii Garzii Financiare (GF), care au descoperit mai multe nereguli la firmele acestuia. Comisarii GF Gorj au constatat un prejudiciu de peste opt milioane de lei noi la Cooperativa de Credit INVEST BANK – Banca Populara Tirgu Jiu.


Ancheta in acest dosar vizeaza savirsirea infractiunilor de fals, uz de fals, abuz in serviciu si inregistrarea unor operatiuni fictive. Conform raportului de control, conducerea unitatii a inregistrat in contabilitate mai multe operatiuni nereale sau facturi fiscale, provenind de la firme-fantoma. Operatiunile au fost facute cu scopul de a mari artificial cheltuielile si de a diminua impozitul pe profit datorat statului. INVEST BANK a fost condusa de cunoscutul om de afaceri de etnie roma Dan Bircina, cel care detine actiuni la falimentara GRIMEX SA Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS