11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsfaltul a inghitit o basculanta

Asfaltul a inghitit o basculanta

O basculanta de 16 tone plina cu balast a fost la un pas de a cadea, ieri dupa-amiaza, intr-o groapa imensa care se formase sub asfaltul strazii Nanterre din Craiova. Sub greutatea vehiculului, asfaltul a cedat, iar basculanta a ramas cu roata din spate in haul aparut din senin in sosea.


„Parca s-a deschis pamintul ca sa ma inghita“


Craioveanul Dumitru Crismaru, de 41 de ani, primise o comanda sa duca o masina de balast de Olt la o casa aflata in constructie, in apropierea Parcului Puskin. Ieri dupa-amiaza, Crismaru, la volanul autobasculantei, cu numarul de inmatriculare DJ-05-PBY, incarcata cu 16 tone de balast, se deplasa pe strada Nanterre, catre adresa indicata de cel care-i solicitase materialul. N-a apucat sa ajunga la destinatie, pentru ca i s-a intimplat ceva demn de filmele de groaza. „Mergeam pe strada Nanterre si, cind sa iau curba spre Parcul Puskin, am simtit cum se scufunda asfaltul sub rotile masinii. Parca s-a deschis pamintul ca sa ma inghita. Am ramas cu rotile din spate in groapa si n-am putut sa mai ies. Cind m-am dat jos din masina, nu mi-a venit sa cred: groapa din asfalt era mai mare decit masina mea. Putea sa fie si mai rau, adica sa cad acolo cu toata basculanta. Sint inca ametit, aiurit, ma uit si tot nu-mi vine sa cred prin ce am trecut“, a declarat soferul basculantei, la putin timp dupa ineditul eveniment rutier in care a fost implicat.


Viceprimarul sustine ca de vina ar fi… inundatiile


La fata locului si-au facut aparitia si doi agenti de circulatie care au ramas la fel de consternati cind au vazut cu ochii lor haul din asfalt. Nu dupa mult timp a venit la fata locului si viceprimarul Craiovei, Gheorghe Nedelescu, sa vada ce s-a intimplat: „Uitati-va, colea e scufundata roata asta. Imi dau seama cam ce s-a intimplat. De la ultimele inundatii, apa s-a infiltrat in sol si a ros, a ros, pina cind s-a facut gaura asta imensa, iar acum, cind a trecut basculanta, asfaltul a cedat. Am chemat o macara sa scoata basculanta din groapa si dupa aceea trebuie sa refacem drumul“.


Viceprimarul Nedelescu sustine ca, in urma cu doar doua saptamini, o intimplare asemanatoare a avut loc pe alta strada din Craiova. „In situatia asta, ce sa fie de facut… Trebuie schimbata canalizarea, pentru ca e veche, a cedat si se produc infiltratii care provoaca asemenea situatii“, a declarat vicele Gheorghe Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU