14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a incheiat campania de vaccinare in zonele afectate de inundatii

S-a incheiat campania de vaccinare in zonele afectate de inundatii

• Inspectorii sanitari sint suparati pe deputata Oana Vasilescu pentru declaratiile date presei, pe care le-au caracterizat drept o incercare de a stringe capital politic • Acestia sustin ca vaccinarea s-a desfasurat cu succes, neinregistrindu-se nici un caz de imbolnavire in zonele din Dolj afectate de inundatii


Ministerul Sanatatii a suplimentat cu 2,2 miliarde de lei suma destinata pentru achizitionarea de vaccinuri si substante dezinfectante pentru populatia din zonele afectate de inundatii, din judetul Dolj. Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, imunizarea localnicilor din comunele doljene calamitate, in vederea prevenirii imbolnavirilor, este pe ultima suta de metri, in cursul diminetii de ieri fiind distribuite in comuna Robanesti ultimele doze de vaccin necesare. „Contrar celor declarate in presa de deputata PRM Oana Vasilescu, am vaccinat populatia din zonele afectate de inundatii. In total, au fost folosite 1.478 de doze de vaccin antitetanic, 676 de doze de vaccin antitifoidic si 293 de doze de vaccin antihepatitic pentru copii, respectiv 251 de doze de vaccin antihepatitic pentru adulti. Mentionez ca nu toata populatia din zonele afectate a fost vaccinata si pentru acest lucru am fost criticati, dar fara motiv. Directia de Medicina Preventiva are campanii permanente de vaccinare a persoanelor cu virste de pina la 18 ani, dupa cum se stie. In plus, o parte din populatia din unele localitati afectate a mai fost supusa imunizarii dupa inundatiile de acum doi ani, nemaifiind necesara efectuarea unor noi vaccinari. Aceasta precizare trebuia facuta pentru a contracara niste acuzatii nefondate lansate la adresa noastra in scop pur electoral“, a precizat Bebe Martin, director executiv adjunct in cadrul DSP Dolj. Acesta a mentionat ca, pina in prezent, nu s-a inregistrat nici un caz de imbolnavire in zonele afectate de inundatii.


Inspectorii DSP au muncit din greu


Directorul adjunct Bebe Martin a spus ca inspectorii sanitari s-au mobilizat exemplar in ultimele saptamini, lucrind si peste program atunci cind a fost nevoie: „Departamentul de Medicina Preventiva a lucrat si simbata, si duminica. Oamenii nostri se intorceau de pe teren si la ora 10.00 seara. Activitatea s-a desfasurat in echipa mixta cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, urmarindu-se in principal doua aspecte: prevenirea bolilor transmisibile in rindul populatiei si igienizarea si dezinfectarea fintinilor publice si particulare. In unele zone, oamenii nostri nu au putut face fata si am cooptat in actiunile noastre si medicii de familie, in special pentru informarea locuitorilor in legatura cu regulile elementare de igiena pe care trebuie sa le urmeze pentru a preveni aparitia unor epidemii“.


De altfel, in zonele sinistrate, inspectorii sanitari au fost de fata la distribuirea apei plate sau apei potabile adusa cu cisterna pompierilor. Pentru igienizarea fintinilor publice au fost folosite cantitati insemnate de substante dezinfectante, a caror valoare totala este de aproximativ 200 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS