9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Trei ani fara Kos

Politistii au fost cu ochii pe impatimitii volanului, ca sa nu organizeze vreo intrecere ilegala


Grupul de craioveni mari amatori de raliuri (ralisti – cum isi mai spun ei) a organizat miercuri seara un mars pe ruta Craiova – Bals si retur, apoi o cursa de masini, in memoria fostului lor camarad, Costinel Ciocea (sau Kos, cum era alintat de amici), care si-a pierdut viata intr-un accident de circulatie, petrecut in urma cu trei ani.


A murit de mina altui sofer


Tinarul Costinel Ciocea, de 24 de ani, din Craiova, era un sofer foarte indeminatic, cunoscut impatimit al masinilor de curse si al raliurilor desfasurate mai mult sau mai putin legal pe strazile municipiului. Pe 28 iunie 2002, el a plecat la Bucuresti – in calitate de delegat al firmei tatalui sau, SC COTRANS COM SRL Craiova – pentru a face aprovizionare cu marfa pentru magazinul familiei. Deplasarea o facea cu autoutilitara Iveco cu numarul de inmatriculare DJ-22-CIO, condusa de Ionel Ciungu, soferul firmei. Noaptea tirziu, dupa ce si-au terminat treaba in Bucuresti, cei doi au plecat spre Craiova. In jurul orei 7.00, in zona Saru, pe raza comunei Bobicesti – judetul Olt, s-a intimplat tragedia. Costinel Ciocea adormise pe scaunul din dreapta, iar conducatorul auto, la rindul sau obosit, a adormit la volan. Masina, ramasa fara control, a iesit de pe carosabil si s-a izbit violent de un copac. In urma impactului devastator, Costinel Ciocea si-a pierdut viata pe loc, in timp ce soferul Ionel Ciungu s-a ales numai cu rani usoare.


Supravegheati de politie, impatimitii volanului au fost cuminti


Cu ocazia implinirii a trei ani de la tragicul eveniment, „ralistii“ s-au gindit sa-l comemoreze in felul lor pe cel care le-a fost bun prieten, Costinel Ciocea. Miercuri seara, vreo 30 de persoane, imbarcate in 24 de masini, au pornit in coloana intr-un mars pina la Bals si inapoi la Craiova. Aflind despre aceasta actiune, lucratorii Biroului Politiei Rutiere isi instalasera un impresionant dispozitiv pe traseu – patru radare, doua ale politiei craiovene si alte doua ale colegilor din Olt, plus mai multe masini de patrulare si supermotocicleta BMW a politiei gata de actiune -, fiind pregatiti sa intervina daca amatorii de raliuri ar fi apasat ceva mai energic pedala de acceleratie. Mai mult decit atit, echipaje ale fiecarei sectii de politie din Craiova, ajutate de sase echipe de interventie ale Politiei Comunitare, au supravegheat fiecare zona din oras in care era posibila organizarea ilegala a unei curse neautorizate. Ralistii s-au dovedit insa deosebit de cuminti, respectind cu sfintenie regulile de circulatie, inclusiv pe cea referitoare la purtarea centurilor de siguranta. La intoarcere, in jurul orei 23.30, s-au oprit pe soseaua de legatura dintre Fabrica de Avioane si Aeroportul Craiova, care nu are caracter de drum public, unde s-au intrecut in indeminarea de a conduce masinile, apoi, putin dupa miezul noptii, au plecat spre casele lor. „Adresez multumiri organizatorilor si participantilor la acest mars de comemorare, pentru faptul ca au inteles sa respecte regulile de circulatie si linistea cetatenilor“, a mentionat subcomisarul Ionel Sandu, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU