14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLiderii pedisti s-au balacarit ca la usa cortului

Liderii pedisti s-au balacarit ca la usa cortului

Prefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat, actualul presedinte interimar al organizatiei PD Gorj si vicepresedinte la nivel central, este contestat de un grup din cadrul partidului, condus de deputatul Marcel Romanescu si Liviu Andrei, inspectorul general scolar, ambii vicepresedinti ai PD Gorj.


Gruparea contestatara va desemna un candidat la alegerile pentru functia de presedinte al partidului, care vor avea loc in toamna acestui an. Stefan Popescu Bejat si-a anuntat intentia de a candida pentru sefia partidului, lucru ce a stirnit minia unora dintre pedisti. „Nu stiu de ce mai candideaza, pentru ca in ianuarie 2006 nu mai poate sa ocupe cele doua functii si trebuie sa se decida pentru una din ele. Mai rau ne incurca“, a spus Liviu Andrei, liderul gruparii anti – Bejat din PD Gorj.


„Bejat nu a stiut sa se retraga cind trebuie“


Liderii gruparii care il contesta pe actualul presedinte al organizatiei judetene a PD Gorj considera ca acesta nu a facut nimic pentru realizarea promisiunilor din campania electorala:


„Se apropie anul si nu am facut nici 5% din ceea ce am promis, in timp ce in alte zone lucrurille au inceput sa se miste. La noi nu se intimpla nimic. (…) Alianta la Gorj este atit de slaba incit nu isi poate da seama. Doarme. Din pacate, in Gorj nu exista un conducator care sa traga partidul dupa el, asa cum a facut-o Traian Basescu. Noi avem un tractor si acela fara sofer. Alianta la Gorj nu a facut nimic. Am schimbat sefii institutiilor pe ici, pe colo si daca au fost schimbati au fost pusi in functii toti pesedisti. (…) Nu mai putem sa toleram nimic. Noi sintem o aripa reformista, o aripa puternica, populara. Vrem sa facem un partid puternic si credibil. Avem o echipa puternica. Noi vrem schimbarea. Patru ani am muncit, in timp ce domnul Bejat a stat in parlament. Eu si domnul Romanescu formam o echipa. Bejat nu a stiut sa se retraga cind trebuie, ne-a minimalizat“, a declarat Liviu Andrei.


Deputatul Marcel Romanescu a spus si el ca este nemultumit de actuala stare de lucruri din PD si si-a rugat rudele sa nu avanseze pe functii, pentru a nu mai fi acuzat de prefectul Bejat ca se bate pentru promovarea rudelor.


„Liviu Andrei este un tip submediocru“


„Nu inteleg de ce s-a impacientat, atita timp cit eu mi-am exprimat doar intentia de a candida. Sint membru fondator al partidului si am libertatea de a candida. Nu am luat inca o hotarire in aceasta privinta. Trebuie sa ma consult cu membrii consiliului national si cu organizatiile teritoriale. Eu sint membru fondator al PD si fac parte din cei care doresc reformarea partidului si am semnat motiunea populara a lui Emil Boc. Nu trebuie uitat ca Romanescu a ajuns deputat prin bunavointa si contributia mea si daca depasesti limitele bunului simt nu este normal. Este o lipsa de civilizatie si educatie politica. Eu nu mai am orgolii si ambitii personale, dar vreau sa las partidul pe miini bune“, a spus Stefan Popescu Bejat. Prefectul a afirmat despre Liviu Andrei ca este un tip submediocru: „Domnul Liviu Andrei este un tip submediocru, caruia i-am dat cu rezerve avizul pentru functia de inspector general scolar. Eu ii recomand sa puna burta pe carte si sa se pregateasca pentru concursul care il asteapta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS