9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident cu doi morti in Craiova

Accident cu doi morti in Craiova

• Un student de 20 de ani si mama lui, inspector scolar, si-au pierdut viata, dupa ce Oltcitul in care se aflau a fost zdrobit de un Mercedes • Impactul a fost atit de puternic, incit motorul Oltcitului a zburat de pe masina, aterizind pe o Dacie care se deplasa pe celalalt sens de circulatie • Politia incearca acum sa-l identifice pe soferul Mercedesului, care a fugit de la locul accidentului


Doua persoane – mama si fiu – si-au pierdut viata in urma unui accident de circulatie deosebit de grav petrecut in noaptea de luni spre marti, pe bulevardul Stirbei Voda din Craiova. Masina in care se aflau cei doi a fost facuta farime de un Mercedes condus cu peste 150 km/h de o persoana inca neidentificata.


Fiul isi luase mama de la serviciu cu masina


Prof. Elena Matei, de 51 de ani, inspector de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, a ramas luni la serviciu ceva mai mult timp. Si-a terminat treburile in jurul orei 23.00 si, pentru ca era destul de tirziu, l-a rugat pe fiul ei – Adrian Matei, de 20 de ani, student la Facultatea de Stiinte Economice din Craiova – sa vina sa o ia de la serviciu cu masina. Tinarul s-a conformat si, in jurul orei 23.15, au plecat catre casa. Oltcitul familiei Matei, cu numarul de inmatriculare DJ-01-VCC, a mers pe bulevardul Stirbei Voda dinspre Ciuperca spre Lunca Jiului si, ajungind la intersectia cu strada Siretului, Adrian Matei a incercat sa vireze stinga, catre cartierul Catargiu. Exact in acel moment venea dinspre Lunca Jiului, pe celalalt sens de mers, un Mercedes negru inmatriculat in Italia cu numarul AT-873-SN. Adrian Matei si-a inchipuit probabil ca are timp sa treaca prin fata Mercedesului, insa masina inmatriculata in Italia gonea nebuneste, cu o viteza de peste 150 km/h, conform martorilor. Conducatorul Oltcitului a accelerat in ultimul moment, intr-o incercare disperata de a pleca din calea Mercedesului, insa n-a putut evita impactul, mai ales ca soferul celeilalte masini n-avea de gind sa frineze.


Ocupantii Oltcitului au murit pe loc


Impactul dintre cele doua autovehicule a fost devastator. Lovit in dreapta fata, Oltcitul a fost aruncat la circa 20 de metri distanta. Portiera din dreapta a masinii a zburat prin aer mai mult de 50 de metri, parbrizul s-a dus si mai departe, iar impactul a fost atit de puternic incit motorul Oltcitului a fost smuls din suporturile caroseriei si proiectat prin aer mai bine de zece metri, aterizind pe celalalt sens de mers, exact pe capota motorului unei Dacii 1310, cu numarul de inmatriculare DJ-02-SEV, care circula regulamentar dinspre Ciuperca spre Lunca. „Tot ce-mi aduc aminte este ca m-am trezit cu motorul Oltcitului cazut din cer pe capota masinii mele. Am ramas incremenit de frica, nu stiam ce se intimpla. Prima impresie a fost ca explodase Oltcitul, apoi am vazut dezastrul. Oricum, pot spune ca am avut un noroc chior. Daca motorul cadea doar cu o jumatate de metru mai in spate, as fi murit si eu, strivit de el“, povestea Sebastian Vasiloiu, soferul Daciei turtite de motorul Oltcitului.


In urma ciocnirii cu Mercedesul, cei doi pasageri ai Oltcitului au fost aruncati din masina pina pe trotuar, in statia de autobuz. Adrian Matei a murit pe loc, iar mama lui a mai trait citeva minute, insa n-a rezistat nici macar pina a sosit la fata locului echipajul de ambulanta chemat de cetatenii care locuiau in zona. Eforturile cadrelor medicale au fost zadarnice, nici unul dintre cei doi membri ai familiei Matei neputind fi readus la viata.


Soferul Mercedesului a disparut in intuneric


Dupa impactul cu Oltcitul, Mercedesul a urcat cu spatele pe trotuar, retezind indicatorul statiei de autobuz, apoi a ricosat si, partial dezmembrat si cu rotile sparte, s-a mai tirit vreo 20 de metri, inainte de a se opri in rondul de flori dintre cele doua sensuri de mers. In mod surprinzator, ori poate si datorita airbagurilor, conducatorul Mercedesului n-a patit mare lucru. A reusit sa deschida portiera si, ametit de socul impactului, s-a grabit sa dispara in intuneric, sperind ca n-o sa fie identificat de politisti.


Lucratorii Serviciului Politiei Rutiere Dolj si Biroului Politiei Rutiere Craiova au inceput cercetarile pentru stabilirea conditiilor in care s-a produs tragicul accident de circulatie. „Din primele cercetari, se pare ca soferul Oltcitului, dorind sa efectueze virajul la stinga, nu s-a asigurat suficient la schimbarea directiei de mers si a intrat in coliziune cu Mercedesul. Dupa consecintele impactului, se pare ca Mercedesul avea o viteza foarte mare, care urmeaza sa fie stabilita prin expertiza ce va fi facuta in acest caz. Noi continuam cercetarile, atit pentru stabilirea conditiilor in care s-a produs accidentul, cit si pentru identificarea soferului Mercedesului care a fugit de la locul faptei“, a precizat subcomisarul Relu Petrescu, ofiter in cadrul Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. Primele cercetari indica faptul ca la volanul Mercedesului nu s-a aflat proprietarul, cetatean italian, ci un apropiat al patronului unui service unde italianul dusese masina la reparat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII