17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrima din biserica

Crima din biserica

O batrina de 91 de ani a fost ucisa in bataie de cel care venise sa o jefuiasca


Biserica apartinind cultului crestin dupa Evanghelie, situata in Craiova, pe strada Deva, nr. 24, a fost scena unei crime abominabile. O batrina de 91 de ani, care locuia intr-o camaruta din mansarda bisericii, a fost ucisa cu o bestialitate greu de inchipuit de un individ care venise sa o jefuiasca pe femeie.


Ucigasul s-a dezbracat ca sa incapa pe geam


Ioana Poyer, de 91 de ani, locuise o vreme la un camin de batrini. Cu citiva ani in urma, femeia fusese primita in ocrotire si ingrijire de reprezentantii cultului crestin dupa Evanghelie, mutindu-se intr-o camaruta destul de cocheta, situata in mansarda bisericii acestui cult. Joi seara, batrina s-a dus la culcare destul de devreme. Nu avea sa mai apuce zorii.


Silvestru Armaselu, de 53 de ani, din Lupeni, lucrase cu ceva vreme in urma, ca muncitor, la amenajarile facute in interiorul cladirii bisericii. Ca atare, cunostea destul de bine planul cladirii. In noaptea de joi spre vineri, nu cu mult dupa miezul noptii, Armaselu a intrat in curtea bisericii, atent sa nu fie zarit de cineva. Pe baza unui plan gindit in amanunt, a scos sigurantele de la tabloul electric, aflat in exteriorul bisericii, apoi s-a dus in curtea interioara a imobilului, unde s-a dezbracat pina la briu, raminind numai in niste pantaloni de trening, in ciuda ploii care cadea necontenit. Folosindu-se de o bancuta de lemn, s-a catarat pe acoperisul unei magazii, iar de acolo a patruns pe un gemulet foarte ingust direct in camera batrinei. Special se dezbracase, pentru a putea sa incapa pe gemulet. Venise s-o jefuiasca pe femeia de 91 de ani, ba chiar s-o si omoare, pentru ca luase cu el o ranga de fier-beton de 48 de centimetri lungime, ascutita la unul dintre capete, invelita intr-un ziar. „Aveam o datorie la un tigan si nu stiam de unde sa fac rost de bani, asa ca m-am gindit sa iau de la batrina“, avea sa le explice el oamenilor legii, citeva ore mai tirziu.


Scene de cosmar


Batrina a auzit un zgomot la geam si a incercat sa aprinda lumina. In zadar, curentul era oprit in toata cladirea. Cind si-a dat seama ca in camera a patruns cineva, a inceput sa tipe. Injurind-o, Armaselu a lovit-o de mai multe ori cu ranga in cap, temindu-se ca strigatele femeii o sa-l dea de gol. Vecinii din cladirea de vizavi au auzit, insa, tipetele si au anuntat imediat politia. O echipa a Sectiei 2 Politie Craiova a sosit in scurt timp la fata locului. Politistii au intrat in biserica, iar de acolo au ajuns in camera batrinei. Incoltit de oamenii legii, Armaselu a incercat sa scape cu fuga, dar n-a reusit. Imaginile pe care le-au putut vedea politistii in camera femeii pareau desprinse dintr-un film de groaza. Ioana Poyer zacea in mijlocul incaperii, intr-o balta de singe. Bucati de creier puteau fi observate pe covor si pe asternutul patului. Linga ea se afla si arma agresorului – ranga metalica, plina de singe.


Transportata imediat la Spitalul de Urgenta Craiova, batrina n-a supravietuit leziunilor deosebit de grave. A murit dupa doua ore, pe patul de spital. Ofiteri ai Politiei Judiciare, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, au inceput investigatiile in acest caz. Audiat imediat dupa ce a fost prins, Armaselu a recunoscut ca a batut-o pe batrina si ca venise sa o jefuiasca. In loc de explicatie pentru sadismul de care a dat dovada, n-a spus decit ca „am baut vreo trei sticle cu rom inainte“. Cercetat in stare de arest preventiv pentru savirsirea infractiunii de omor deosebit de grav, ucigasul risca sa-si petreaca tot restul vietii in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS