20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAncheta frinata in cazul tragediei de la drive-testul Porsche

Ancheta frinata in cazul tragediei de la drive-testul Porsche

Cinci saptamini au trecut de cind doi soti au fost ucisi intr-un groaznic accident rutier provocat de bolidul unui angajat al Porsche România in timpul unui drive-test, insa cercetarile in acest caz bat pasul pe loc. Politistii nu pot finaliza ancheta deoarece Laboratorul de Medicina Legala Brasov nu a furnizat rezultatele necropsiilor. Pina cind la dosar vor ajunge toate documentele, oamenilor legii nu le ramine decit sa astepte.


Vechea disputa dintre conducerea Ministerului de Interne si medicii legisti isi pune amprenta si asupra acestui dosar. Din cauza datoriilor pe care conducerea institutiei nu le-a achitat, medicii legisti taraganeaza trimiterea rezultatelor in cazul diferitelor expertize pe care sint solicitati sa le efectueze. „Situatia destul de tensionata existenta intre cele doua institutii dureaza de mai multa vreme. Nu putem sa-i acuzam ca refuza sa ne puna la dispozitie datele necesare constituirii dosarului, ci doar de faptul ca, uneori, lucrurile treneaza“, a declarat comisarul Damian Pacurar, seful Biroului Drumuri Nationale din cadrul Politiei Rutiere Brasov.


Iritat peste masura pentru ca „indraznim sa cerem detalii despre desfasurarea anchetei referitoare la un accident de circulatie petrecut pe 8 aprilie“, in care doua persoane si-au pierdut viata, comisarul Pacurar a replicat pe un ton taios: „Daca nu ati mai auzit nimic despre acest caz, nu inseamna ca dosarul a murit! Cind vom avea toate documentele, lucrarea va fi trimisa la Cercetari Penale, dupa care va fi inaintata procurorilor, cu propunere adecvata“, a declarat Pacurar. Pina cind dosarul va fi complet, politistii string celelalte probe. Andrei Cristian Panait, angajatul companiei Porche aflat la volanul unui WV Pasat care a spulberat Dacia in care se aflau victimele, a fost audiat de mai multe ori. De asemenea, in urma prelevarii probelor biologice, s-a stabilit ca nu consumase alcool inainte de a se urca la volan.


Viteza excesiva a ucis doi oameni


Nenorocirea, petrecuta la inceputul lunii aprilie, la care au fost martori peste 50 de jurnalisti, a reusit performanta de a nu razbate in presa. Doar Curierul National si Bursa au vorbit despre incident, iar autoritatile nu spun mare lucru pina la finalizarea anchetei.


Purtatorul de cuvint al IJP Bravov, comisarul Liviu Naghi, a declarat atunci ca drive-testul nu a fost organizat oficial, pentru ca altfel politistii ar fi fost solicitati sa sprijine acest eveniment. „Nu ne-a informat nimeni despre acest lucru. In asemenea situatii, trimitem echipaje pe traseu si asiguram desfasurarea in conditii cit mai bune a drive-testului“, a spus comisarul Naghi, precizind ca Andrei Cristian Panait, tinarul care se face vinovat de uciderea celor doi soti, conducea un VW Pasat care nu se afla in nici o coloana apartinind Porsche România. Naghi a mai declarat ca accidentul s-a produs la 30 de kilometri de Brasov, iar autorul, care circula cu viteza mare, se intorcea de la Tirgu Mures, unde avusese loc prezentarea Volkswagen-ului „promotional“.


Pe 8 aprilie, in jurul orei 13.50, la km 29+400, in apropiere de Rupea, VW Passat, cu nr. B-35-POR, din cauza vitezei excesive, intr-o curba la dreapta, a patruns pe contrasens si a intrat in plin in Dacia 1310, cu numarul MS-95-LSZ, condusa regulamentar de Szilard Balog, de 38 de ani. Din cauza impactului violent, soferul a murit pe loc, iar sotia sa a avut aceeasi soarta, citeva ore mai tirziu. De asemenea, Panait si insotitorul sau, Robert Stroian, de 28 de ani, din Capitala, au fost raniti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII