11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn militar din Caracal a incercat sa-si puna capat zilelor

Un militar din Caracal a incercat sa-si puna capat zilelor

Petre Varga, de 20 de ani, militar in termen la UM 01256 Caracal, a incercat ieri sa se sinucida in WC-ul infirmeriei, infigindu-si in git un cutit.


Purtatorul de cuvint al UM 01256, capitan Lionel Neagoe, a spus ca tinarul era incorporat in luna februarie a acestui an si urma sa se libereze in 2006. Acesta a spus ca Petre Varga era un militar model, al carui profil psihologic indica faptul ca ar fi putut face fata cu succes oricaror misiuni. De miercuri, acesta era internat la infirmerie deoarece colegii de dormitor declarasera superiorilor ca are un comportament ciudat, agresiv. Militarul era programat ca ieri, la ora 14.00, sa fie dus la Spitalul Militar din Craiova, pentru investigatii psihiatrice. „In jurul orei 13.00, am fost informat ca un militar internat la infirmerie pentru crize de comportament a vrut sa se omoare, infigindu-si in git un cutit de bucatarie. L-au gasit plin de singe si zbatindu-se in WC-ul infirmeriei. Am anuntat imediat ambulanta si l-am dus la spital (Spitalul Orasenesc Caracal – n.r.)“, a spus capitan Lionel Neagoe.


In jurul orei 13.25, militarul a fost transportat la Spitalul Orasenesc din localitate. Dupa o ora de interventii medicale si incercari de stabilizare a starii militarului, cadrele medicale din Caracal au decis sa-l transfere la Spitalul Militar din Craiova, insa a fost internat la Spitalul de Urgenta, unde a fost operat. In prezent, acesta se afla in afara oricarui pericol.


Petre Varga ar fi urmat sa sustina examen pentru a fi repartizat la o unitate militara din cadrul Corpului 1 Armata, ca mecanic-conductor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS