9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLenea prelungeste viata

Lenea prelungeste viata

Gata cu salile de fitness, cu jogging-ul si cu obositoarele cursuri de aerobic. Mai bine asezati-va comod intr-un fotoliu pentru a mai economisi ceva „energie vitala“ si pentru a trai mai mult si ascultati sfatul unor specialisti germani.


Inversiunea de pareri pe tema sanatatii vine din Germania, informeaza Tgcom.it. In opinia lui Peter Axt si a fiicei sale, Michaela, ambii de profesie medici, persoanele care doresc sa traiasca mai mult trebuie sa faca cit mai putin efort posibil.


Cei doi specialisti sustin ca fiecare om poseda un procent determinat de energie vitala si cu cit este mai mare consumul cu atit mai rapid va fi procesul de imbatrinire, corpul devenind mult mai vulnerabil in fata bolilor. Atunci cind se face efort fizic, corpul produce o cantitate mai mare de molecule de oxigen instabile care contribuie la imbatrinire. In schimb, pentru persoanele care au o viata relaxata, fara a se preocupa prea mult de musculatura sau de silueta, media de virsta creste mult mai mult, deoarece, prin producerea unui numar mult mai mic de molecule, sistemul imunitar se fortifica. In opinia medicilor germani, un stil de viata stresant combinat cu mult exercitiu fizic determina corpul sa produca o cantitate mult mai mare de hormoni care provoaca cresterea presiunii sanguine, precum si daune inimii si arterelor. Stresul si efortul fizic in exces duc la cresterea nivelului de cortizol, hormonul stresului, care poate dauna celulelor cerebrale, cauzind senilitate. In opinia celor doi specialisti, cea mai buna metoda pentru a trai mult este risul.


Atunci cind un om ride, organismul sau produce serotonina, un hormon care induce starea de fericire si de relaxare. Inima bate mai tare si presiunea creste pentru scurt timp, fara a accelera insa metabolismul si fara a produce molecule de oxigen care duc la rispirea de energie vitala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU