9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIlegalitate flagranta privind tiparirea buletinelor de vot

Ilegalitate flagranta privind tiparirea buletinelor de vot

Prefectura Gorj a desemnat cistigatoare o firma, dar a incheiat contractul cu alta

In judetul lui Mischie, naravurile ilegalitatilor savirsite de administratie continua. Concret, este vorba despre tiparirea buletinelor de vot pentru judetul Gorj, o poveste demna de Cartea Recordurilor. Pentru ca firma care a participat la licitatie si a fost declarata cistigatoare este total diferita de cea cu care Prefectura Gorj a incheiat contractul de tiparire a buletinelor de vot.

Cistigatorul licitatiei a fost schimbat „din pix“

Luind-o pe indelete, Prefectura Gorj a mentionat in adresa nr. 9/19 din 12 noiembrie 2004 ca a incredintat contractul de achizitie pentru tiparirea buletinelor de vot firmei SC REGIONAL MEDIA SA Craiova, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J16/537/2002 si avind Codul Unic de Inregistrare (CUI) R14710784. Daca ar fi sa ne luam dupa informatiile oferite de Oficiul National al Registrului Comertului, firma cu datele de mai sus a fost radiata inca din luna octombrie, astfel ca Prefectura Gorj a desemnat cistigatoare a licitatiei o… firma inexistenta, care si-a incetat activitatea (indiferent daca prin fuziune, desfiintare ori alta modalitate) inainte de licitatie.

Ca sa „dreaga busuiocul“, simtind, parca, la urechi un zornait de catuse, reprezentantii Prefecturii Gorj au emis un comunicat de presa, in care se mentioneaza: „Numarul de inregistrare de la Registrul Comertului si codul fiscal au fost transmise in mod eronat catre Prefectura Gorj de catre SC REGIONAL MEDIA SA. Motivul acestei confuzii il reprezinta faptul ca respectivul cod era fostul cod al SC REGIONAL MEDIA SA. Precizam ca numarul corect de inregistrare la Registrul Comertului al SC REGIONAL MEDIA SA este J16/41/1991“. Comunicatul reprezinta o abureala si, totodata, o minciuna sfruntata, pentru ca, practic, Prefectura Gorj se da de gol ca a incheiat contractul de tiparire a buletinelor de vot cu alta firma decit cea care a licitat. Pentru ca – incredibil, dar real – exista, mai bine zis au existat doua firme cu acelasi nume, SC REGIONAL MEDIA SA, ambele cu sediul in Craiova. Firma desemnata cistigatoare (J16/537/2002, CUI:R14710784) a fost, de fapt, radiata inainte de licitatie, iar societatea comerciala cu care s-a incheiat contractul (J16/41/1991, CUI:R2302943) este o firma diferita, dar cu acelasi nume. Asadar, reprezentantii Prefecturii Gorj ori se cred prea destepti si vor sa prosteasca pe toata lumea, ori habar n-au ce se intimpla, asa ca ar face mai bine sa stea acasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS