24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Mosul“ din Filiasi, acuzat de viol, santaj si proxenetism

„Mosul“ din Filiasi, acuzat de viol, santaj si proxenetism

Barbatul, de 52 de ani, facuse o pasiune pentru minore, pe care, dupa ce le viola, le „oferea“ turcilor de pe tiruri

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea in judecata a lui Nicolae Ghesea, zis „Mosul“, din Filiasi – Dolj, acuzat de trafic de persoane, lipsire de libertate, proxenetism, santaj, viol si corupere sexuala. Inculpatul avea in Filiasi un adevarat bordel cu minore, pe care le exploata sexual, oferindu-le pe sume frumusele soferilor turci care stationau cu tirurile in zona Hanului Arginesti din judetul Mehedinti. Fetele erau „convinse“ pe diferite cai sa nu plece din apartamentul lui Ghesea: fie erau batute si sechestrate, fie erau filmate in timp ce intretineau relatii sexuale, apoi amenintate cu difuzarea inregistrarii, fie erau convinse ca proxenetul ii are „la degetul mic“ pe politistii de la Crima Organizata, cu care „Mosul“ colaborase in alte dosare.

Un alt fel de menajere

Povestea afacerii cu minore pe care o derula Ghesea a inceput in 2002, insa a luat amploare in luna martie a acestui an, cind a cunoscut-o in tren – prin intermediul conductorului de tren Ilie Buzatu, zis „Dode“ – pe Elena V., de 16 ani, din comuna gorjeana Vladimir. Ghesea i-a propus fetei sa-l caute daca vrea sa-si gaseasca de lucru, spunindu-i ca ii poate face rost de un post de ospatarita la Hanul Arginesti, din judetul Mehedinti. Citeva zile mai tirziu, fata l-a sunat, iar el a asteptat-o la gara, de unde a luat-o si a dus-o in apartamentul lui. Acolo i-a spus minorei ca, de fapt, nu e vorba de nici un post de ospatarita, ci vrea s-o scoata „la produs“. Lipsita de libertate, Elena a fost obligata de mai multe ori sa intretina raporturi sexuale cu turcii care stationau cu tirurile in zona Hanului Arginesti. Banii ii incasa insa Ghesea.

In august, cind a aflat ca parintii o cauta pe fata disparuta de acasa, „Mosul“ a incercat o stratagema: a luat-o pe fata si le-a facut o vizita parintilor acesteia, pe care i-a convins ca Elena e bine si ca „s-a casatorit cu fiu-meu“. Abia in septembrie, Elena V. a reusit sa scape din bordelul lui Ghesea, fugind pe geam impreuna cu alta fata – Cristina M. – aflata in aceeasi situatie.

Cristina M. a fost racolata de Ghesea in 2002, cind i-a promis ca o ia ca menajera la el acasa. Ajunsa in apartamentul din Filiasi, Cristina si-a dat seama ca e vorba de alt soi de „menaj“, fata fiind exploatata sexual de „Mosul“ pina in august 2003, cind a primit pe ea de la un sofer turc suma de 1.000 de euro. In vara acestui an, Ghesea a intilnit-o intimplator pe Cristina, pe o strada din Filiasi, si a luat-o pe la el ca sa mai „depene amintiri“, insa nu a mai vrut sa-i dea drumul.

Alta fata – Alina B., de 15 ani – a fost pur si simplu rapita de Ghesea din fata casei sale din comuna Scoarta, judetul Mehedinti, in luna iulie a acestui an. Bagata cu forta in masina, adolescenta a fost dusa de „Mosul“ la el acasa, unde a fost obligata sa practice prostitutia. Mai mult, Alina a fost violata de mai multe ori de Ghesea, care a obligat-o sa intretina cu el raporturi sexuale anale si orale, timp in care a fost fotografiata cu camera telefonului mobil.

Ilona M., de 16 ani, alta victima a lui Ghesea, a fost si ea luata cu forta de acesta din parcarea Hanului Arginesti si dusa in apartamentul lui, in cursul lunii februarie. A reusit sa fuga dupa citeva luni, insa „Mosul“ a recuperat-o.

Craioveanca Elvira B., de 17 ani, avea sa-i conduca insa pe anchetatori la Ghesea. Pe 6 mai 2003, fata s-a certat cu parintii si a fugit de acasa. Convinsa sa vina in apartamentul lui, unde ar fi trebuit sa lucreze ca menajera, Elvira a fost sechestrata de „Mosul“, care a violat-o, apoi a scos-o „la produs“. Ca sa nu fuga, Ghesea a santajat-o pe fata, spunindu-i ca a inregistrat-o cind intretinea relatii sexuale cu el si ar putea face publice imaginile. Parintii Elvirei au anuntat la politie disparitia fetei, iar in cursul lunii februarie a acestui an oamenii legii au surprins-o „la munca“, in parcarea de la Hanul Arginesti si au dus-o acasa. Nemultumit ca i-a scapat printre degete, „Mosul“ a incercat sa o recupereze pe Elvira. A incercat sa-i santajeze pe parintii acesteia, amenintindu-i ca va difuza o caseta porno cu fiica lor, a urmarit-o pe fata si la bunicii ei din Gogosu, dar, vazind ca nu reuseste „cu frumosul“, s-a hotarit sa o aduca inapoi cu forta.

Ghesea a mai fost inchis pentru viol

Pe 14 octombrie, Nicolae Ghesea a asteptat-o pe fata in fata liceului craiovean, unde era eleva in clasa a XI-a. A pindit-o si, cind adolescenta si-a facut aparitia, a pus mina pe ea si a incercat s-o urce cu forta in masina. A avut nesansa ca politistii sa-si faca exact atunci aparitia si sa-l retina. Citeva ore mai tirziu, oamenii legii au descins la „cuibusorul de nebunii“ din Filiasi, de unde le-au eliberat pe Ilona si Alina.

In timpul anchetei, „Mosul“ a incercat sa-i induca in eroare pe politisti. A sustinut ba ca nu le cunoaste pe fetele care il acuzau ca le-a obligat sa se prostitueze, ba ca le cunoaste, dar nu le-a exploatat sexual, ci doar le-a oferit gazduire. Oamenii legii nu l-au crezut, trimitindu-l in spatele gratiilor, acolo unde nu se afla pentru prima data. Ultima lui condamnare era de opt ani si sase luni, pentru viol. De aceasta data, Nicolae Ghesea risca sa stea in spatele gratiilor pina la 20 de ani, fiind acuzat de trafic de persoane, proxenetism, lipsire de libertate, violarea unor minore, corupere sexuala si santaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS