19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Spargere la ELECTROPUTERE

Bunuri in valoare de peste 30 de milioane de lei au fost sustrase in ultimele zile din incinta SC ELECTROPUTERE SA Craiova, in ciuda faptului ca unitatea este prevazuta cu un important numar de paznici. Hotii si-au indreptat atentia asupra unei platforme de vane, de unde au sustras, de la patru reductoare aflate pe conducta de termoficare a unitatii, atit motoarele de actionare, cit si cablurile de alimentare cu energie electrica ale acestora. Spargerea a fost data marti, dupa ora 15.00, dar paznicii n-au sesizat decit miercuri dimineata, in jurul orei 8.00, ca unitatea fusese jefuita. Politia face cercetari pentru identificarea si prinderea hotilor. Oamenii legii nu exclud ca furtul sa fi fost savirsit cu concursul paznicilor unitatii.

S-a furat pendula bisericii

Cladirea-anexa a Bisericii cu hramul Sfintul Ioan Mintuitorul, situata pe strada Brestei din Craiova, a fost calcata de hoti in noaptea de marti spre miercuri. Autorii faptei – a caror identitate nu a fost inca stabilita de politisti – au spart geamul cladirii si au patruns in interior. Pentru ca nu au gasit nici un obiect de valoare in incinta camerei consiliului eparhial, hotii s-au multumit cu ceasul cu cuc de pe perete, in valoare de circa un milion de lei. Politia continua cercetarile pentru identificarea si prinderea hotilor.

Bircina, sofer neatent

Craioveanul Doru Bircina, de 48 de ani, a accidentat grav un tinar care impingea o masina. Aflat la volanul unui autoturism Oltcit, ieri-dimineata, in jurul orei 3.00, Bircina traversa cu masina comuna doljeana Perisor. Din cauza neatentiei in conducere, nu a observat un autoturism Aro 10 care era impins de mai multe persoane. Craioveanul a intrat cu Oltcitul direct in Aro, ranindu-l grav pe Marian Hristea, de 26 de ani, din comuna Galicea Mare. Politia continua cercetarile, urmind sa dispuna masurile legale dupa ce medicii legisti se vor pronunta asupra numarului zilelor de ingrijiri medicale necesitate de victima.

O batrina lovita de tren a supravietuit miraculos

Un grav accident feroviar a avut loc miercuri noapte, in jurul orei 2.30, in statia Valea-Sadului. Trenul accelerat care circula pe ruta Cluj-Bucuresti Nord a accidentat-o pe Ioana Ciortea, de 65 de ani, din Novaci. Batrina se deplasa spre gara, printre sine, si a supravietuit ca prin miracol. Politistii de la Transporturi Feroviare au declarat ca, dupa producerea accidentului, femeia a reusit sa le spuna medicilor de la Ambulanta cum se numeste si ce i s-a intimplat. In prezent, Ioana Ciortea se afla internata in Sectia de terapie intensiva a Spitalului „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu, fiind sub supravegherea stricta a medicilor.

Un timisorean a accidentat mortal un mehedintean

Un grav accident de circulatie, soldat cu decesul unei persoane a carei identitate este inca necunoscuta, a avut loc ieri-dimineata in jurul orei 3.00, pe DN 6, in comuna mehedinteana Prunisor. Timisoreanul Naica Florin Adrian, de 40 de ani, in timp ce conducea neatent autoutilitara Fiat Ducato, proprietatea SC Protige Pasol SRL din Timisoara, a accidentat mortal o persoana de sex masculin, cu identitate necunoscuta, care se deplasa pe marginea partii carosabile. In prezent, se efectueaza cercetari pentru clarificarea imprejurarilor in care s-a produs accidentul, dar si pentru stabilirea identitatii victimei. Alt accident de circulatie, in care a fost implicat tot un timisorean, s-a produs miercuri dupa-amiaza in municipiul Drobeta Turnu Severin. Pavel Constantinescu, de 35 de ani, conducind neatent un autoturism Volkswagen Passat pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, la intersectia cu strada Orly, nu a redus viteza de deplasare si nu a acordat prioritate Mariei Petrache, de 71 de ani, care se angajase in traversarea strazii pe trecerea de pietoni. In urma accidentului, femeia a fost ranita usor, fiind transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS