14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCandidatii Geoana si Berceanu, inaintea meciului de box pentru Dolj

Candidatii Geoana si Berceanu, inaintea meciului de box pentru Dolj

Principalii contracandidati la fotoliile de senatori de Dolj, pe 28 noiembrie, Radu Berceanu (din partea Aliantei D.A.) si Mircea Geoana (din partea Uniunii Nationale PSD+PUR) isi trimit invitatii la dezbateri si invective prin intermediul presei. Alianta a propus Uniunii ca, in cadrul dezbaterilor televizate, Radu Berceanu sa faca cuplu cu Mircea Geoana, ca ocupanti ai primelor locuri pe listele pentru Senat din partea propriilor formatiuni politice. In contrapartida, Uniunea a raspuns, printr-un comunicat de presa, ca Berceanu nu se ridica la nivelul lui Geoana. „Propunerea ca Radu Berceanu sa faca echipa cu domnul Geoana o vom accepta atunci cind Berceanu va candida la functia de prim-ministru sau ne va dovedi cu acte ca are acelasi nivel educational ca domnul Geoana“, se scrie in respectivul comunicat.

Ieri, in conferinta de presa a Aliantei D.A., a fost rindul lui Berceanu sa riposteze, prima data prin vocea colegului Horatiu Buzatu, de la PNL: „Geoana nu are curaj sa vina in fata lui Berceanu. Este fricos“. „Va garantez eu ca Geoana nu va fi prim-ministru dupa decembrie 2004, chiar daca PSD-ul va cistiga alegerile. Va fi altul, in eventualitatea putin probabila si regretabila in care va cistiga totusi PSD-ul“, a replicat si Radu Berceanu.

In numele lui Geoana a vorbit purtatorul de cuvint Claudiu Manda, si el candidat la un loc in parlament, dar pentru Camera Deputatilor: „Lui Geoana nu-i e frica sa se bata cu Radu Berceanu. Isi propune o confruntare chiar cu unul mai tare ca el, si anume cu Calin Popescu -Tariceanu (propunerea Aliantei pentru postul de prim-ministru – n.r.), in direct la un post local de televiziune. Noi avem strategia noastra, nu trebuie sa acceptam neaparat perechile lor, pentru ca, oricum, asta i-ar dezavantaja“. Ce are Tariceanu cu Doljul, in conditiile in care contracandidat al lui Geoana este Berceanu, numai reprezentantii Uniunii pot sa stie. Si de unde pina unde grija PSD+PUR pentru Aliati? Razboiul declaratiilor dintre cele doua parti seamana cu pregatirea unui meci de box, in care, deocamdata, Berceanu il fugareste pe Geoana in ring si acesta se eschiveaza, preferind sa amine confruntarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS