19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPaznicii de la RELOC - prinsi la furat

Paznicii de la RELOC – prinsi la furat

Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova a dispus trimiterea in judecata a trei angajati de la firma craioveana SC RELOC SA, care au fost prinsi in timp ce furau componente de locomotiva

Procurorii craioveni au trimis instantei, zilele trecute, dosarul unei spargeri mai putin obisnuite, care a avut loc la SC RELOC SA, firma care are ca principal obiect de activitate repararea locomotivelor. Anchetind disparitia mai multor componente de locomotive, politistii craioveni au avut surpriza sa constate ca hotii erau tocmai dintre cei care trebuia sa pazeasca unitatea de hoti.

Paznicii au dat lovitura

Marin Ceraceanu, de 36 de ani, din satul Belcin, comunei Calopar, si Marin Dobre, de 38 de ani, din Craiova, lucrau de ceva vreme ca paznici la SC RELOC SA. In noaptea de 30 spre 31 martie 2004, isi desfasurau activitatea in subordinea lui Marius Adrian Paca, de 39 de ani, din Craiova, care era ofiter de serviciu la paza. Seful si subalternii au cazut de acord sa faca rost de ceva bani, sustragind mai multe bunuri din incinta unitatii, in vederea valorificarii ulterioare a acestora.

Zis si facut, cei trei au trecut imediat la treaba. Mai intii Dobre, ca sa aiba unde sa puna lucrurile pe care doreau sa le sustraga, a dat jos bancheta din spate a Daciei 1310 personale, cu numarul de inmatriculare DJ-02-EDP. Paca a luat bancheta si a dosit-o in incinta postului de paza, unde isi desfasura activitatea Ceraceanu. Dobre si Paca au furat apoi din unitate trei radiatoare pentru locomotive, sase radiatoare pentru compresor si vreo 20 de litri de motorina. Toate au fost puse in Dacia lui Dobre, care le-a scos pe poarta unitatii.

Cei trei n-au avut insa prea mult noroc pentru ca activitatea lor febrila n-a scapat unor priviri indiscrete. Martorii fara voie au anuntat imediat politia, iar oamenii legii i-au prins in flagrant pe paznicii pusi pe furat.

Autorii si-au recunoscut fapta

Desi la inceput Paca, Dobre si Ceraceanu au negat vehement ca ar fi furat ceva din unitate, cei trei si-au dat seama pina la urma ca n-au nici o scapare, asa ca au recunoscut ca sint autorii furtului. Dosarul lor este acum pe rolul Judecatoriei Craiova. Acuzati de furt calificat, cei trei paznici risca pedepse cu inchisoarea de la trei la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS