11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSingura pe lume, isi plinge familia ucisa

Singura pe lume, isi plinge familia ucisa

Silvia Burlan a aflat cu o zi inainte de a parasi spitalul de moartea parintilor si a surorii ei, in tragicul accident produs pe 31 iulie de sotia senatorului Adrian Paunescu

Silvia Burlan, supravietuitoarea tragicului accident produs de Carmen Paunescu, a fost externata ieri din Spitalul de Urgenta Craiova. Decizia parasirii spitalului apartine medicului curant, Radian Vasilovici, care a considerat ca, dupa 21 de zile de spitalizare, starea de sanatate a adolescentei nu necesita prelungirea internarii. „Din punct de vedere neurochirurgical, cazul este rezolvat. Pacienta vede mai bine, urmind ca, peste doua saptamini, sa fie rezolvata si din punct de vedere ortopedic. Atunci se va intoarce la spital pentru a-i fi scos ghipsul de la mina. Nu are rost sa o mai tinem in spital. Tinara are nevoie acum de mediul familial pentru a se recupera“, a declarat dr. Vasilovici.

„Asa micuta cum sint, as omori-o cu miinile mele!“

Silvia Burlan a aflat cu o zi inainte de externare de moartea parintilor si a surorii ei.

Joi seara, la 20 de zile de la producerea tragicului accident, unchiul Ion Sandu i-a spus fetei ca nu mai are familie.

„Am considerat ca este timpul sa-i spun adevarul. Stiam ca este un copil puternic si ca va putea suporta vestea. Am intrat in salon pregatit sa-i spun, dar tocmai atunci a intrat si domnul doctor Camenita, care a spus ceva despre niste articole aparute in ziar. Silvia a auzit discutia si, dupa ce medicul a iesit din camera, a inceput insistent sa ma roage sa-i arat si ei citeva ziare, sa citeasca ce s-a scris despre ea… I-am spus sa stea linistita, ca o sa ii spun eu tot adevarul. Atunci i-am povestit cum s-a petrecut accidentul si ca parintii si sora ei au murit, iar ea este fetita puternica si norocoasa ca a supravietuit“, a povestit Ion Sandu, unchiul Silviei. Sandu spune ca fata a suportat destul de bine vestea, iar acest lucru nu se datoreaza psihologului care a vazut-o in treacat pe copila. „In ultimul timp ii spuneam zilnic cite ceva despre parintii ei, ca sa o pregatesc. Am intrebat-o odata ce ar face daca parintii aflati in coma nu ar supravietui. Apoi i-am spus ca, pe zi ce trece, starea lor se agraveaza si ca e posibil sa nu sa scape. Stiind deja toate acestea, vestea a fost un pic mai suportabila“.

„Mi s-a spus sa nu ma mai apropii de fata si sa nu mai vorbesc cu ziaristii daca tin la viata mea“

Ieri-dimineata, inainte de a parasi spitalul, Silvia Burlan a cerut sa fie imbracata in doliu. Femeia care a fost martora la accident si care a vizitat-o zilnic pe orfana i-a cumparat haine si a ajutat-o sa se imbrace. Ana Galbenu sustine ca a facut acest lucru in ciuda amenintarilor telefonice pe care le primeste aproape zilnic: „Am primit mereu telefoane. Nu stiu de la cine, probabil de la persoane apropiate familiei Paunescu. Mi s-a spus sa nu ma mai apropii de fata si sa nu mai vorbesc cu ziaristii daca tin la viata mea“.

Silvia Burlan nu a lasat sa se vada suferinta pe chipul ei. Era extrem de tacuta, absenta, aproape in transa. S-a lasat fotografiata si a raspuns la intrebarile ziaristilor. „Nu ma mai intereseaza nimic, nu mai vreau nimic de la viata. Stiu ca nu ii mai pot aduce inapoi. Insa, pe cea care mi-a distrus familia, asa micuta cum sint, as omori-o cu miinile mele“, a spus Silvia. Fata a mai spus ca singurul lucru care i-ar mai aduce alinare ar fi sa mearga cu o floare la mormintul parintilor si al surorii ei si sa mai vada o data locul accidentului, pentru ca isi doreste sa-si aminteasca ultimele clipe petrecute alaturi de ei.

Un miliard de lei nu-i va aduce inapoi parintii

Tutorele legal al Silviei a fost declarat fratele tatalui, Florea Burlan. Adolescenta s-a intors ieri in sinul familiei si va locui in casa parinteasca alaturi de bunica si de unchiul ei.

Rudele sint hotarite sa ceara familiei Paunescu pensie de intretinere pentru orfana si despagubiri morale si materiale in valoare de un miliard de lei. „Vom tine cont si de costul interventiilor chirurgicale reparatorii de care fata are nevoie, de valoarea deplasarilor si a altor cheltuieli necesare pentru refacerea completa a nepoatei noastre. Nici o suma nu va fi de ajuns pentru cele intimplate. Nimic nu ii va mai putea aduce Silviei parintii inapoi“, a adaugat Ion Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS