20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj80 de miliarde de lei, recuperate de la firmele rau-platnice

80 de miliarde de lei, recuperate de la firmele rau-platnice

Luna iunie a fost productiva pentru consilierii Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj. Acestia au reusit sa recupereze aproape 80 de miliarde de lei ca urmare a verificarii modului de calcul si virare in termenele si cuantumurile stabilite de lege a obligatiilor fata de bugetul de stat si a respectarii normelor care reglementeaza disciplina financiara. Sumele au fost recuperate de la firmele cu capital privat sau majoritar privat, precum si de la regiile autonome, societati mixte, asociatii si fundatii sau persoane fizice. Printre „clientii“ Finantelor Publice se numara firme cunoscute sau societati care, cu ocazia controlului, si-au creat un „nume“ pe lista neagra a Fiscului doljean.

Fratii Mihailescu – luati in vizor de Finantele Publice

Firma EXALCOM, patronata de cei doi frati celebri, a inregistrat in evidenta contabila, in perioada septembrie – decembrie 2002, facturi fictive de aprovizionare si a dedus ilegal TVA de peste 500 de milioane de lei, iar prin neinregistrarea in evidenta contabila a TVA colectata a diminuat obligatia de plata fata de bugetul de stat cu 1,3 miliarde de lei. Prin recalcularea TVA, controlul a stabilit o TVA de plata suplimentara in suma totala de 1,8 miliarde de lei, iar pentru neachitarea la termenele legale au fost calculate dobinzi si penalitati in suma de 224 de milioane de lei. Prin inregistrarea ilegala a unor facturi de aprovizionare, firma a majorat ilegal cheltuielile de exploatare cu peste 2,7 miliarde de lei, iar venitul impozabil a fost diminuat cu peste sapte miliarde de lei. De asemenea, societatea are de platit un impozit pe profit suplimentar de aproape 3,45 miliarde de lei, pentru care nu s-au calculat dobinzi si penalitati de intirziere, intrucit, incepind din 17 martie 2004, societatea este in procedura de administrare judiciara si faliment.

Conflict de interese la SC ERPIA

In perioada octombrie 2001 – decembrie 2003, SC ERPIA s-a sustras de la plata impozitului pe profit in suma de 1,1 miliarde de lei. ERPIA a inregistrat pe cheltuieli deductibile fiscal 926 de milioane de lei, reprezentind contravaloarea tichetelor de masa, desi societatea avea datorii la bugetul de stat. Totodata, a inregistrat pe cheltuieli deductibile suma de 2,4 miliarde de lei, reprezentind contravaloarea serviciilor de management si consultanta facturate de SMCA Proiect, la care actionarii sint angajati cu functii de conducere la SC ERPIA, fara sa existe documente din care sa rezulte ca serviciile au fost prestate in realitate.

SC NEY Transport – fara licenta de executie

In perioada 18 ianuarie – 17 mai 2004, SC NEY Transport a efectuat activitati de transport cu un autotractor si o semiremorca apartinind SC MIHTRANS, fara a indeplini conditiile legale, deoarece cele doua vehicule nu detineau licenta de executie vehicul. De asemenea, incepind cu 1 martie 2004, societatea nu mai indeplinea conditiile legale de autorizare si efectuare a transporturilor rutiere. Dupa perioada in care nu avea licenta, SC NEY SRL a obtinut venituri in suma de 211 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS