9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSubprefectul de Gorj, acuzat de incalcarea legii

Subprefectul de Gorj, acuzat de incalcarea legii

Subprefectul judetului Gorj, Marius Vlaicu, este acuzat de un primar gorjean ca a incalcat legea organizarii consiliilor locale. Ion Modroiu, primarul comunei Dragutesti, declara ca subprefectul a participat, impreuna cu un jurist de la consiliul judetean, la sedinta de constituire a consiliului local.

Primarul spune ca Marius Vlaicu a obligat consiliul local sa valideze mandatele a doi consilieri care fusesera exclusi din partidele pe listele carora au fost votati: „A obligat consiliul local sa valideze mandatele de consilier a lui Ilie Pecingina, de la PRM, si Vasile Pastea (PAS), persoane care au fost excluse din partidele mentionate, in loc sa procedeze la invalidarea acestor doua mandate si validarea supleantilor care urmeaza pe cele doua liste de candidati la functia de consilier local al celor doua partide, in cadrul Consiliului Local Dragutesti. In aceasta situatie, voi ataca in instanta de contecios administrativ atit hotarirea de validare, cit si pe cea de alegere a viceprimarului, intrucit cei doi au votat ilegal. Voi sesiza cabinetul primului ministru si voi arata ca reprezentantii in teritoriu incalca legea cu buna-stiinta, in loc sa o aplice corect“.

Subprefectul Marius Vlaicu respinge acuzatiile care i se aduc: „S-a respectat legislatia in vigoare. Nu am facut altceva decit sa respect legea. Comisia de validare a facut propunerea sa fie validati si a decis ca ambii consilieri sa fie supusi plenului consiliului local“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS