19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpagarul de la ELECTRICA

Spagarul de la ELECTRICA

Revizorul Pirvan percepea mita intre 500.000 si 6.000.000 de lei pentru a nu-i sanctiona pe hotii de energie electrica

Pe rolul Tribunalului Dolj se afla un nou dosar penal al lui Viorel Pirvan, de 41 de ani, din Craiova, fost revizor de teren la SC ELECTRICA SA Craiova, trimis in judecata zilele trecute de procurorii doljeni sub acuzatia ca ar fi luat spaga de la 17 craioveni, prinsi cu nereguli la instalatiile electrice. Acelasi Pirvan a fost condamnat la un an de inchisoare de aceeasi instanta cu un an in urma, pentru acelasi gen de fapta.

O usa si un gard, spaga in loc de bani

In perioada iunie 2001 – martie 2003, Viorel Pirvan a fost angajat la ELECTRICA ca revizor de teren, avind ca principala atributie depistarea celor care fura energie electrica prin diverse improvizatii. Revizorul a pretins si primit diverse sume de bani in lei si valuta, intre 500.000 si 6.000.000 de lei de la 17 persoane pentru a nu le intocmi notele interne de sesizare cu privire la neregulile constatate la contoarele de electricitate. Oamenii legii sustin ca 17 ar fi doar cei care l-au reclamat pentru spagi percepute de Pirvan in perioada iunie 2001 – martie 2003, mult mai multi fiind cei care prezentind nereguli la contor au tacut de frica sa nu fie depistati ca fura curent.

Cind cei gasiti cu contoarele in neregula nu aveau bani de spaga, revizorul Pirvan se multumea si cu plata in natura. Bunaoara, de la Elena Alina Naca a pretins o usa si un gard. N-a mai apucat sa le si primeasca pentru ca a fost prins in flagrant de politisti tocmai cind lua mita de la alt craiovean. Sanctionat doar cu un an de inchisoare pentru o singura astfel de fapta, Pirvan are sanse sa nu se bucure prea mult timp de libertate, fiind obligat sa dea socoteala judecatorilor pentru inca 17 spagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS