17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgresat de un cal la iesirea din circiuma

Agresat de un cal la iesirea din circiuma

O intimplare mai putin obisnuita a avut loc marti dupa-amiaza in comuna doljeana Bratovoiesti. Un barbat care consumase bauturi alcoolice a fost atacat violent de un cal linga o circiuma din localitate. Gheorghe Luica, de 66 de ani, se dusese la crisma sa se destinda la un pahar de tuica dupa o zi de munca obositoare la cimp. La fel a facut si vecinul sau, Ion Trusca, de 36 de ani, care s-a abatut pe la acelasi local, lasindu-si calul priponit in strada. In timp ce isi astepta nesupravegheat stapinul sa iasa din crisma, calul a fost neplacut impresionat de duhoarea de alcool emanata de Luica Gheorghe, care tocmai iesise din circiuma pe doua carari dupa ce-si facuse „plinul“ si l-a atacat. Barbatul a fost trintit la pamint si jucat in picioare de animal, care nu s-a potolit decit in momentul in care a intervenit stapinul lui.

Transportat la Spitalul de Urgenta Craiova pentru ingrijiri medicale, Gheorghe Luica a fost supus mai multor interventii chirurgicale. „Starea lui este deosebit de grava. A suferit multiple traumatisme, un traumatism cranio-facial si un traumatism grav de antebrat drept. Facem tot posibilul sa-l salvam“, a declarat dr. Horia Pirvanescu, seful Clinicii de chirurgie plastica.

Dupa primele cercetari, politia a stabilit ca stapinul calului poate fi tras la raspundere pentru ca a lasat animalul nesupravegheat in strada. In functie de numarul zilelor de ingrijiri medicale care ii vor fi acordate victimei se vor stabili si masurile corespunzatoare, mergind pina la tragerea la raspundere pe cale penala a stapinului animalului. Este posibil insa ca stapinul calului sa scape nepedepsit, stiindu-se ca in general caii sint animale pasnice, dar care nu suporta alcoolul si tutunul, reactionind imprevizibil in prezenta persoanelor aflate in stare de ebrietate sau care fumeaza mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS