9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn bloc de locuinte din Craiovita Noua a luat foc

Un bloc de locuinte din Craiovita Noua a luat foc

Locatarii au fost evacuati la timp din cladire, dupa ce pompierii si-au dat seama ca, din cauza gazelor toxice emanate, exista pericolul ca acestia sa moara asfixiati

Un incendiu a izbucnit ieri la prinz intr-un apartament din blocul 17 A din cartierul craiovean Craiovita Noua. Flacarile au cuprins sufrageria familiei Cojocaru, de la apartamentul 7, si amenintau sa se extinda rapid, chiar in momentul in care au aparut pompierii. Focul a fost stins destul de repede, pompierii intervenind cu doua echipe pe casa scarii si pe fereastra de la sufrageria apartamentului, aflat la etajul intii.

Din fericire, proprietarul apartamentului nu era acasa in momentul producerii incendiului. Locatarii blocului au fost evacuati de pompieri, deoarece, din cauza fumului degajat, exista pericolul ca acestia sa moara asfixiati. „Incendiul se manifesta puternic in sufragerie cu degajare mare de fum si gaze toxice rezultate din descompunerea materialelor plastice aflate in compozitia aparatelor electrocasnice aflate in incapere. Gazele toxice ajunsesera pe casa scarii si puteau pune in pericol viata locatarilor. De aceea, s-a trecut mai intii la evacuarea blocului“, a precizat plt. adjutant George Vilceleanu, seful garzii de intreventie pentru stingerea incendiului, din cadrul Grupului de Pompieri „Oltenia“ Dolj.

Misiunea pompierilor nu a fost usoara, mai ales ca unii dintre locatari habar nu aveau ce se intimpla. Marian Daniel Ilie, care locuieste la apartamentul 8, dormea linistit: „A strigat o vecina de pe scara sa ies, apoi a inceput sa bata disperata la usa. Cind am iesit, mi-a spus ca a luat foc blocul. Am crezut ca ride de mine, dar am vazut apoi fumul de pe hol si mi-am dat seama ca avea dreptate. Puteam sa si mor acolo, in casa“.

De vina sint indivizii fara simt civic

Pagubele materiale produse in urma incendiului nu au putut fi evaluate deocamdata. Proprietarul sustine insa ca i-au fost distruse aparatura electronica aflata in sufragerie (DVD, televizor si o combina muzicala), covoarele si intreg mobilierul. La aceasta se adauga si distrugerile provocate vecinilor de la parterul blocului, prin infiltrarea apei folosite la stingerea focului. Din primele cercetari, pompierii au stabilit ca incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la instalatia electrica.

Locatarii blocului 17 A sustin ca focul ar fi putut fi stins mai repede daca pompierii ar fi dat dovada de mai multa promptitudine: „Am sunat la 981, am spus ce s-a intimplat, si dispecera ne-a trimis la plimbare. A crezut ca sintem niste copii pusi pe glume. A trebuit sa chemam politistul din intersectie si sa-l punem sa confirme la telefon cele intimplate“.

Pompierii sustin ca intirzierea reclamata de locatari a fost cauzata doar de faptul ca in permanenta linia de urgenta 981 este ocupata de tot felul de indivizi fara simt civic, care din plictiseala suna pentru conversatie sau pur si simplu ca sa anunte tot felul de incendii imaginare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS