9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii Sectiei 5 Craiova, pe urmele a 1.000 de euro

Politistii Sectiei 5 Craiova, pe urmele a 1.000 de euro

Sica Dumitrascu, un batrin din comuna doljeana Bulzesti, a pierdut marti 1.000 de euro, bani pe care ii primise pe o masina pe care ce o vinduse. In jurul orei 16.00, in drum spre casa, Dumitrascu a oprit la benzinaria PETROM de pe Calea Severinului din Craiova. A pus benzina, apoi s-a dus la casa sa plateasca. La citiva metri de masina, in timp ce se cotrobaia prin buzunare dupa bani, a scapat dintr-un buzunar un teanc cu 1.000 de euro. Fara sa dea seama ce s-a intimplat, si-a achitat benzina, s-a intors la masina si a plecat spre casa. Pe drum si-a dat seama ca nu mai are banii. S-a intors la benzinarie, a cautat pe jos si prin fata si in incinta statiei, insa nu a gasit banii. Batrinul s-a dus la Sectia 5 Politie Craiova, din cartierul Craiovita Noua, sa reclame pierderea banilor.

Banii au fost gasiti de soferul unei ambulante

„Omul era disperat cind a venit la noi si nu avea sperante ca ii vom gasi banii. Ne-a povestit circumstantele in care i-a pierdut, iar oamenii nostri au pornit in cautarea celor 1.000 de euro“, mentioneaza subcomisarul Emilian Cojocaru, adjunctul sefului Sectiei 5 Politie Craiova.

Dupa ce au primit sesizarea, politistii s-au deplasat mai intii la statia PECO. Urmarind caseta inregistrata de sistemul de supraveghere video al benzinariei, oamenii legii au observat momentul in care Sica Dumitrascu a pierdut banii. Derulind caseta, politistii au vazut si momentul in care soferul unei ambulante care oprise sa alimenteze la aceeasi benzinarie a descoperit si ridicat de jos teancul de bancnote, apoi s-a intors la masina si a demarat. Inregistrarea video nu le-a permis insa politistilor sa observe figura soferului de la Serviciul de Ambulanta si nici numarul de inmatriculare al ambulantei.

Ieri-dimineata, politistii si-au continuat investigatiile la sediul Serviciului de Ambulanta Dolj. Insa, nici unul dintre soferii de pe ambulante care figurau de serviciu marti dupa-amiaza nu alimentasera la ora evenimentului la statia PECO de pe Calea Severinului. Urmarind in contabilitate bonurile de benzina, investigatorii au depistat atit ambulanta, cit si soferul care apareau pe inregistrarea video. Ion Graure era soferul cu pricina, doar ca acesta era in concediu de odihna incepind de marti, venind la serviciu in locul unui coleg.

Ghinionistul si-a primit inapoi banii in mai putin de 24 de ore

Graure a fost chemat de politisti ieri-dimineata la sediul Serviciului de Ambulanta pentru a da o declaratie cu privire la cele intimplate la benzinarie. „Cind a auzit ca trebuie sa dea o declaratie, soferul i-a intrebat pe lucratorii nostri: «Vreti sa-i dau banii?». Politistii au incuviintat si atunci soferul s-a dus acasa si a luat cei 1.000 de euro, pe care i-a returnat cetateanului care-i pierduse“, a precizat adjunctul sefului Sectiei 5 Politie Craiova.

Sica Dumitrascu a reusit gratie politistilor din Craiovita Noua sa-si recupereze cei 1.000 de euro. Ion Graure, soferul de pe ambulanta, avea la dispozitie zece zile sa depuna la politie banii gasiti, termen dupa care fapta lui ar fi devenit infractiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS