14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOmagiu lui Amza Pellea

Omagiu lui Amza Pellea

Biblioteca Municipala si Casa de Cultura Bailesti au organizat ieri manifestari cultural-artistice, in cadrul programului „Omagiu lui Amza Pellea“. La eveniment au participat lideri ai partidelor politice, reprezentanti ai primariei, elevi si profesori ai scolilor si liceelor bailestene.

Primarul municipiului, precum si copii de la Gradinita „Amza Pellea“ au depus coroane de flori la statuia actorului, amplasata in fata Casei de cultura care ii poarta numele.

A fost prezentata expozitia „Pasti la Bailesti“, realizata de prescolari. Momentele culminante au fost sceneta „D-ale lui Nea Marin“, poeziile si dansurile „Ca la noi prin Bailesti“, interpretate de prescolarii grupei mari de la aceeasi gradinita, sub indrumarea educatoarelor Ioana Neacsu si Ionela Latea, copiii intrind in pielea personajelor nea Marin, Veta, Suca, Pantelica. Ziua omagiala a fost incheiata cu o expozitie de icoane realizate de copii din Craiova.

Astazi, cu ocazia implinirii a 78 de ani de la infiintarea Bibliotecii in Bailesti, vor fi organizate o serie de manifestari. Muzeograful scriitor Constantin Caslaru, de la Muzeul Cimpiei Bailestilor, va prezenta referatul „Istoria scrisului“. Elevii claselor a IV-a de la Scoala nr. 3 vor prezenta un montaj literar-muzical, intitulat „Carte frumoasa, cinste cui te-a scris“, iar copiii claselor a IV-a de la Scoala nr.4 vor interpreta dramatizarea „La Pasti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS