10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA sarit din masina sa scape de viol

A sarit din masina sa scape de viol

O craioveanca de 26 de ani sustine ca a fost la un pas de a fi violata de „prietenul“ ei care s-a oferit sa o duca acasa cu masina

Cristi Alin Cincu, de 32 de ani, din Craiova, s-a ales cu un dosar penal pentru lipsire de libertate si tentativa de viol, dupa ce a fost reclamat de o tinara ca, in loc sa o duca acasa, a condus-o cu masina in afara municipiului si a incercat sa o determine prin violenta sa aiba relatii sexuale cu el.

„Ma duci tu cu masina sau iau un taxi?“

Povestea tentativei de viol isi are inceputul in seara de vineri, cind Cristina M., de 26 de ani, din Craiova, a iesit cu citiva prieteni la barul Lord’s de pe Calea Bucuresti. Fata era insotita de un anume Alin – mai mult nu stia despre el, cu exceptia faptului ca avea un Cielo – cu care se mai intilnise o singura data, cind i-a fost prezentat de o cunostinta. In jurul orei 23.00, Cristina a vrut sa plece acasa, asa ca i-a spus partenerului sau: „Ma duci tu cu masina sau iau un taxi?“. Alin, bineinteles, n-a stat pe ginduri si a dat fuga sa-i deschida fetei portiera din dreapta a autoturismului sau Daewoo Cielo, cu numarul de inmatriculare DJ-06-PHX. Pe fondul muzical asigurat de radioul masinii, au pornit catre locuinta tinerei din cartierul craiovean Brazda lui Novac.

Cristina sustine ca Alin i-a propus o partida de amor, insa ea a refuzat. Neimpacindu-se cu raspunsul primit, Alin a „uitat“ sa opreasca masina in fata blocului partenerei sale si, in ciuda opozitiei tinerei, si-a continuat drumul. A traversat podul peste triaj a trecut prin padurea de la Lacul Tanchistilor si si-a continuat drumul spre comuna Goiesti.

Evadare fara cizme

Pe raza comunei Goiesti, chiar in dreptul discotecii din localitate, Cristina a reusit sa „evadeze“. Pretextind ca i s-a rupt tocul de la o cizma, s-a descaltat pentru a putea fugi mai repede si, cind soferul a redus viteza in dreptul discotecii, a deschis usa si a sarit din mers, refugiindu-se in curtea unui localnic. Si-a sunat mama sa o anunte ce i se intimplase, apoi, in jurul orei 2.00, s-a dus la postul de politie din comuna sa-l reclame pe Alin ca a incercat sa o violeze.

„Fata ne-a sesizat ca prietenul ei a lovit-o, incercind prin violenta sa o determine sa intretina relatii sexuale cu el. Ne-a spus ca a mai incercat sa scape si atunci cind treceau cu masina prin padurea de la Lacul Tanchistilor. A sarit din masina, profitind de faptul ca soferul incetinise, dar acesta a oprit autoturismul, s-a luat dupa ea si a prins-o, aducind-o inapoi in masina“, a mentionat agentul-sef adjunct Constantin Dascalu, seful Postului de Politie Goiesti.

Victima nu stia decit ca pe prietenul ei il cheama Alin

Cazul a fost preluat de o echipa a Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Craiova. Politistii, coordonati de inspectorul principal Silviu Modringa, aveau misiunea principala de a da de „prietenul“ victimei. Nu stiau decit ca il cheama Alin si… cam atit. Au reusit sa-l identifice luni si sa-l audieze. Cristi Alin Cincu, de 32 de ani, din Craiova, a sustinut ca nici macar nu i-a propus Cristinei sa intretina relatii sexuale cu el si ca, dimpotriva, a fost ingrijorat atunci cind fata a coborit desculta din masina. N-a avut insa explicatii pentru ranile capatate de fata in timpul plimbarii cu masina, leziuni de violenta care au necesitat opt-noua zile de ingrijiri medicale, conform certificatului medico-legal al victimei.

„Autorului faptei i-a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal si tentativa de viol“, a mentionat inspectorul principal Silviu Modringa. Dosarul faptei a fost prezentat unui procuror al Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova, care a decis continuarea cercetarilor cu autorul in stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS