20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanti de droguri trimisi in judecata de Parchetul Mehedinti

Traficanti de droguri trimisi in judecata de Parchetul Mehedinti

Cadrele Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din IJP Mehedinti, sub coordonarea Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, l-au prins in flagrant, pe 11 septembrie 2003, pe severineanul Ion Laceanu, de 26 de ani, in timp ce primea o doza de canabis de la Dan Brezila, din comuna Toplet, judetul Caras-Severin. Cel din urma fusese expulzat din Australia in urma unei condamnari pentru jaf armat. La descinderea efectuata la domiciliul sau, au fost gasite 405 grame de canabis si diverse recipiente pentru inhalarea si cintarirea drogurilor.

In urma cercetarilor efectuate in colaborare cu Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timis au mai fost depistati cinci membri ai unei retele din Timisoara, care ii ofereau lui Dan Brezila doze de hasis, primind de la acesta canabis. Parchetul de pe linga Tribunalul Mehedinti a dispus arestarea preventiva a trei dintre membrii grupului pentru distribuirea si consumul de droguri.

Un alt caz finalizat de politistii mehedinteni a avut loc pe 31 ianuarie 2004, cind au fost prinsi in flagrant severinenii Ion Virgil si Iancu Adrian, de 24, respectiv 19 ani, in timp ce aveau asupra lor trei plicuri cu canabis pe care intentionau sa le vinda in incinta unui cafe-bar din municipiu.

„Din primele verificari a rezultat ca drogurile au fost procurate de cei in cauza de la un cetatean sirb, Dragan Mile, de 44 de ani, din orasul Kladovo, care a fost gasit si identificat la locuinta celor doi tineri. Acestia au procurat, in perioada octombrie 2003-ianuarie 2004, mai multe doze de canabis pentru consum propriu si pentru vinzare de la cetateanul sirb. La domiciliul celor doi tineri au mai fost gasite trei pliculete cu canabis care urma sa fie valorificate. Intreaga cantitate de droguri, de 32,3 grame, a fost ridicata si expertizata. Parchetul de pe linga Tribunalul Mehedinti a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Dragan Mile pentru comiterea infractiunilor de introducere in tara, vinzare si consum de stupefiante si inceperea urmaririi penale fata de cei doi severineni pentru comiterea infractiunilor de cumparare si vinzare de droguri de risc“, a spus subcomisarul Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al IJP Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS